Kyberhyökkäykset vähenivät heinäkuussa

Suomen kyberturvallisuustilanne parani hieman heinäkuussa, arvioi tietoturvayhtiö Check Point katsauksessaan. Suomen sijoitus parani sijalta 82 sijalle 93 listalla, jossa on listattuna kaikkiaan 114 maata. Suomessa liikkuu silti edelleen runsaasti erilaisia haittaohjelmia. 

Suomen yleisin haittaohjelma heinäkuussa oli Check Pointin mukaan Zeroaccess-troijalainen, joka kätkeytyy Windows-alustalle ja sallii kauko-ohjauksen sekä haittaohjelmien latauksen. Se pystyy päivittämään itsensä ja voi lähettää tietoja etäisännälle. Troijalainen käyttää peer-to-peer (P2P) -protokollaa haittaohjelmien tai niiden osien lataamiseen.

Yleisin yritysverkkojen haittaohjelma maailmanlaajuisesti heinäkuussa oli Conflickter, joka mahdollistaa tartunnan saaneen laitteen etähallinnan ja muiden haittaohjelmien syöttämisen sille.  Mato oli vastuussa 13 prosentista heinäkuun yritysverkkoihin kohdistetuista tietoturvahyökkäyksistä.

Android-haittaohjelma HummingBad oli heinäkuun yleisin mobiililaitteiden haitake. Kyseessä on erittäin sitkeä ja toimintatavaltaan monipolvinen haittaohjelma, jonka tavoitteena on tuottaa kyberrikollisille mainostuloja. Se asentaa puhelimelle työkalupakin, jonka avulla se voi mahdollisesti tehdä jatkossa paljon muutakin kuin levittää mainoksia.

Suomen yleisimmät haittaohjelmat heinäkuussa 2016

  1. Zeroaccess
  2. Zeus
  3. Ldpinch
  4. JBossjmx
  5. Locky
  6. Cryptowall
  7. HackerDefender
  8. Hummingbad
  9. Cryptoload
  10. JBoss
  11. Tinba

Lähde: Check Point

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639