Amerikkalainen BrainChip on julkistanut biologiasta toimintatapansa ammentavan SoC-hermoverkkopiirin. Piiri on toteutettu perinteisellä CMOS-logiikkaprosessilla. Piiri sopinee parhaiten pienitehoisiin tekoälysovelluksiin.
BrainChipin Akida NSoC on valmistajan mukaan pieni, edullinen ja kuluttaa vähän sähkötehoa. Sen on luvattu soveltuvan erinomaisesti esimerkiksi tietoliikenteessä verkon reunalla tapahtuvaan laskentaan.
NsoC-piirin toteuttamat kiihdyttävät hermoverkot (SNN) ovat luontaisesti pienempiä kuin perinteiset konvoluutiota käyttävät hermoverkot (CNN) Jokaisella Akida NsoC-piirillä on 1,2 miljoonaa neuronia ja kymmenen miljardia synapsia.
SNN-hermoverkot käyttävät syötteen ohjaamia datavirtoja sekä koulutukseen että päättelyyn. Useita Akida-piirejä voidaan verkotta myös yhteen, joiden kautta voidaan toteuttaa monimutkaisiakin neuroverkkosovelluksia.
Uutuuspiiri on suunniteltu hyödynnettäväksi sulautetun kiihdyttimenä tai rinnakkaisprosessorina. Se sisältää anturiliitännät perinteiselle pikselipohjaiselle kuvantamiselle, dynaamisille näkyville antureille (DVS), Lidar-tutka-, audio- ja analogisignaaleille. Siinä on myös nopeita dataliittymiä, kuten PCI-Express, USB ja Ethernet.
Lisää: Brainchip (LINKKI). Akida NsoC-piirin tuotetieto (LINKKI) ja kiihdytyssovellus (LINKKI).
Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)
LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA
Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!
https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/