Delete testaa käytännön IoT-NB-yhteyksiä

Ensimmäistä kertaa Suomessa selvitetään NB-IoT-etäluettavilla antureilla ravintolan rasvanerotinkaivojen  ja huoltamon autonpesulinjaston hiekanerotinkaivojen tyhjennystarpeita. NB-IoT-tekniikan avulla voidaan  känykän seurantaam kytkeä jopa tuhansia IoT-laitteita yhden tukiaseman alueella.

Telia toimittaa pilottiin NB-IoT-tiedonsiirtoverkon, pilvipalvelun datalle sekä palvelun käyttöliittymän. RD Velho vastaa myös tarvittavien anturien kehityksestä.

NB-IoT-anturit asennetaan ennakoimaan Helsingin Stockmannilla sijaitsevan ravintolan rasvanerotinkaivon sekä tamperelaisten huoltamoiden Neste K Hatanpään ja Neste K Kekkosentien autonpesulinjaston hiekanerotinkaivojen huolto- ja tyhjennystarpeita.

”Pilotissa selvitämme, miten NB-IoT palvelee huoltojen ennakoinnissa. Pilotin aikana teemme myös anturikehitystä erilaisiin käyttökohteisiin”, kertoo Deleten kehitys- ja HSEQ-johtaja Markku Salminen.

Pilotin NB-IoT hyödyntää olemassa olevia 4G-verkjkoja, mutta  on yhteensopiva myös tulevaisuuden 5G-verkkoihin.

”Pilottikohteet on valikoitu tarkoin, ja tavoitteenamme on monistaa jatkossa palvelua vastaaviin kohteisiin. Anturiteknologia mahdollistaa palvelun laajentamisen myös muihin erotinkaivoihin ja esimerkiksi erilaisiin pumppaamoihin”, tautoittaa Deleten Markku Salminen.

TAUSTAA: NB-IoT

  • Narrowband IoT (NB-IoT) on maailmanlaajuinen standardoitu verkkoteknologia, joka hyödyntää olemassa olevia 4G- ja 5G-verkkoja.
  • NB-Iot:lla voi kytkeä verkkoon paljon laitteita edullisesti ja luotettavasti. Laitteiden lähettämän datan avulla voi seurata reaaliajassa toiminta- ja tuotantoprosesseja.
  • Dataa keräävän ja lähettävän NB-IoT-anturin akku kestää jopa kymmenen vuotta. Se aktivoituuu ja lähettää tietoa ainoastaan silloin, kun siihen ohjelmoitu mittausraja ylittyy.
  • Yhteen tukiasemaan voidaan kytkeä satojatuhansia laitteita, joten Telian Suomessa oleviin tuhansiin tukiasemien voidaan kytkeä jopa miljardeja verkossa olevia laitteita.

Lähde: Telia

Lisää: Aiempia NB-IoT-uutisia ja -artikkeleita Uusiteknologia-lehdessä (LINKKI) ja tietoa muistakin anturiverkkoratkaisuista: Sigfox (LINKKI) ja Lora (LINKKI) sekä laajemmin IoT-aiheesta (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/