Teleoperaattori DNA aloittaa eSIMien pilottimyynnin, jotka voidaan ottaa käyttöön Applen iPhone XR -, iPhone XS – ja iPhone XS Max -puhelimissa sekä uusimmissa iPadeissa. Laajemmin eSIM korvavat perinteiset erilliset SIM-kortit vasta nykylaitteiden poistuessa käytöstä.
Uudenlainen eSIM on älylaitteeseen integroitu digitaalinen SIM-kortti, joka helpottaa liittymän käyttöönottoa ja sisältää samat toiminnot kuin perinteinen muovinen SIM-kortti. DNA on kokeillut eSIM-kortteja jo M2M-ratkaisuissaan.
”Nyt on hyvä aika tuoda eSIM-liittymiä tarjolle, kun eSIM-laitteita alkaa tulla markkinoille”, sanoo DNA:n handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.
Uuden eSIMin suurimpana hyötynä tällä hetkellä on liittymän aktivoinnin vaivattomuus, eli puhelimeen ei tarvitse asentaa fyysistä SIM-korttia. Erillistä SIM-korttia ei siis tarvitse hakea eikä tilata.
Lisäksi eSIMin avulla on mahdollista käyttää samassa laitteessa yhtä aikaa kahta eri liittymää: eSIMiä ja perinteistä SIM-korttia. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että puhelimessa voi käyttää sekä työliittymää että henkilökohtaista liittymää.
Tulevaisuudessa, eSIM-kykyisten laitteiden yleistyessä, eSIMin mahdollisuuksia voi hyödyntää esimerkiksi älykelloissa, kodinkoneissa ja televisioissa. eSIMin avulla laitteita voidaan etäohjata paremmin, ja laitteesta riippuen sillä on mahdollista myös vastata puheluun.
Puhelimen eSIM-liittymä aktivoidaan lukemalla liittymän QR-aktivointikoodi laitteen omalla eSIM-sovelluksella. eSIM-kortti on siis saman näköinen kuin SIM-kortti, mutta siinä on sirun tilalla QR-aktivointikoodi.
Lisää: Aiemmat eSIM-tekniikkaa koskevat artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI1, LINKKI2)
Kuvituskuva: Erillisiä SIM-kortteja on kuvan täyskokoisen lisäksi micro- ja nanokoossa. Tulevaisuudessa eSIM tulee korvaamaan erilliskortit. Kuva: Shutterstock
Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)
LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA
Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta
https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/