Huawein uudessa 5G-puhelimessa Suomi-lisä

Kovassa ryöpytyksessä ollut Huawei tuo tänään myyntiin ensimmäisen 5G-älypuhelimensa Elisan kautta. Operaattori tarjoaa ennakkotilauksena Huawein lisäksi Oneplusin ja ZTE:n 5G-mallit. Erikoiseksi Huawein uutuuden tekee, että 5G-puhelimen modeemipiiri on suunniteltu osin Suomessa.

Huawei ensimmäisessä Mate20 X 5G -älypuhelimessa on yrityksen omaa suunnitelua oleva Kirin 980 -järjestelmäpiiri ja maailman ensimmäinen seitsemän nanometrin Balong 5000 -modeemipiiri.

Uuden 5G-piirin tekniikkaa on kehitetty vahvasti Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksissa Helsingissä ja Tampereella.

Huawei Mate20 X 5G -älypuhelin on saatavilla ennakkotilaukseen smaragdinvihrenä ja suositushinta on 999 euroa. Puhelimen käytännön toimitukset alkavat heinäkuun 2019 loppupuolella.

”Suomessa on kehitetty modeemin RF-lohko, joka on erinomainen insinöörityön taidonnäyte”, kehuu Mikko Terho, Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskusten johtaja.

Terhon mukaan modeemin suomalaista suunnittelua oleva vastaanotin valmistui jo vuosi ennen kuin itse 5G-standardi saatiin valmiiksi 3GPP:ssä.

5G-modeemin RFIC-vastaanotin (Radio Frequency Integrated Circuit on käytössä Mate 20X 5G-puhelimen lisäksi Huawein 5G CPE Pro -reittimessä.

Uuden sukupolven Balong 5000 tukee Huawein  mukaan  useita  verkkoteknologioitaaina 2G:stä 5G-yhteyksiin.

Piirin standalone (SA)- ja non-standalone (NSA) -5G-verkkoarkkitehtuurien ansiosta, uusi Huawei Mate20 X 5G on yhteensopiva 5G-verkkojen kaikissa vaiheissa.

Yrityksen 5G-laitteet tukevat esimerkiksi 4G-verkon päälle rakennettuja non-standalone-verkkoja että puhtaita standalone 5G -verkkoja.

Tutkimusta Huaweilla on eri puolilla maailmaa.  Yrityksellä on kymmenen 5G-teknologiaan erikoistunutta tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, jotka työllistävät yli 2000 uuden matkapuhelinstandardin osaajaa.

Suomessa Huawein tutkimus- ja tuotekehityskeskukset ovat erikoistuneet tutkimusalueisiin, kuten audio, kuvantaminen, materiaalit, AR ja VR, urheilu ja wellness, kyberturva, antennit ja RFIC-piirit.

Suomessa työskentelee tuotekehityksen parissa yli 300 työntekijää Helsingissä ja Tampereella. Vuonna 2018 Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehitysinvestoinnit olivat 45 miljoonaa ja vuonna 2019 Suomen investoinnit tulevat kasvamaan 30 prosentilla viime vuoteen verrattuna.

Arkistokuva: Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskusten johtaja Mikko Terho. Lisää uutisesta 11.8.2017 Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/