Espoolainen startup-yritys JoyHaptics on kehittänyt uudenlaisen verkkoon kytketyn leikkinallen, jonka luvataan yhdistävän ihmiset toisiinsa. Erikoisrakenteisen anturikuitujen ja elektroniikan avulla kosketustieto voidaan siirtää langattomasti toiselle pitkienkin matkojen taakse. Katso videolta.
Suomalainen JoyHapticsin iXu-huggable-älynalle siirtää kosketuksen internetin kautta toiseen samanlaiseen nalleen, jotka ovat yhdistetty nettiin kännykän Bluetoothin kautta toimivalla sovelluksella.
Suoran yhteyden lisäksi toimintoja voidaan lähettää tallennettuna, esimerkiksi eri aikavyöhykkeillä oleville kohteille. Laitteessa käytetään apuna muun muassa C-Tactile touch -anturikuituja.
Vuonna 2015 perustettu espoolainen JoyHaptics on käynnistänyt Kickstarterissa joukkorahoituskampanjansa. Yritys hakee lisää panoksia, jotta uutuus voidaan viedä tuotantoon kolmen vuoden tutkimus- ja kehitystyön jälkeen. Kahden älynallen hinta on 353 dollaria Kickstarter-hankkeessa.
JoyHacpticsin takana ovat pitkän linjan tuotekehittäjiä, muun muassa VTT:n tutkimusjohtajana toiminut Jussi Tuovinen ja innovaation kehittäjä Kai Martesuo. Muita ovat Minttu Palsola, Nina Ignatius, Tapani Jokinen ja Vesa Aaltonen.
Yritys on saanut taakseen näyttävän bisnes- ja teknologia-alan yrityksissä toimineiden neuvonantajien joukon kuten Ajay Prabhun, Joy Laskarin ja Ilkka Hämäläisen.
Hanke on yksi osa tulevaisuuden uudenlaisista kontaktitavoista, joiden lopullisena kohteena on täydellinen ihmisen virtuaalista etäpaikallaoloa, ks. kuva yllä.
Lisää: JoyHaptics (LINKKI) ja yrityksen Kickstart-sivu (LINKKI), video (LINKKI, Vimeo) sekä tausta-artikkeli (LINKKI)
Päivitetty linkit ja taustoitusta 25.6.2019
Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)
LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA
Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta
https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/