Uusi DisplayPort 2.0-näyttöliitäntä tarjoaa enemmän

Näyttötekniikoiden standardointijärjestö VESA (The Video Electronics Standards Association)  on julkaissut uuden päivitetyn version DisplayPort-näyttöliitäntästandardista. Uusi standardi sisältää aiempaa paremmat valmiudet käsitellä tulevia 8K-näyttötarkkuuksia, mutta tarjolaa parempaa myös 4K- ja VR-näytöihin.

VESA  (The Video Electronics Standards Association) -järjestön uusi DisplayPort 2.0 -standardi tukee jopa 77,37 gigabittiä sekunnissa -tiedonsiirtoa. Standardina se tarjoaa kolminkertaisen datan kaistanleveyden DisplayPort 1.4a -versioon verrattuna, jonka kanssa uutuus on taaksepäin yhteensopiva.

DisplayPort-nopeudet. Lähde: VESA.

Uusi näyttöstandardi sisältää valmiudet käsitellä tulevaisuuden yli 8K-erottelun näyttöjä, korkeampia virkistystaajuuksia sekä tarjoaa HDR-tukea korkeammille tarkkuuksille. Lisäksi standardi mahdollistaa useita näyttökokoonpanoja ja parempaa tukea 4K-ja VR-resoluutioille.

Myös liitinvalikoima laajenee. DisplayPort 2.0 pystyy toimimaan sekä alkuperäisessä DP-liittimessä että USB-tyypin C-liittimessä.

DisplayPort 2.0 hyödyntää myös Thunderbolt 3:n fyysisen rajapintoja (PHY, mutta säilyttää samalla DP-protokollan joustavuuden datan kaistanleveyden lisäämiseksi. DisplayPort 2.0 sisältää myös monivirtaustuen, joka mahdollistaa yhden lähdelaitteen ohjata useita useiden näyttöjä sekä näyttölaitteiden ketjuttamisen.

Suunnittelutaloista Cadence ehti ensimmäisenä esittelemään uuden DisplayPort 2.0 -standardin todentamisratkaisun VIP for DisplayPort 2.0. Se tarjoaa kattavan protokollan validointiratkaisun DisplayPort-malleille ja sisältää konfiguroitavan väylätoimintamallin (BFM), protokollanäytön ja integroidun protokollan tarkastuksen kirjaston. VIP on suunniteltu helposti integroitavaksi testipenkkiin IP-, SoC- ja järjestelmän tasoilla.

Ensimmäisten DisplayPort 2.0:a sisältävien tuotteiden ennustetaan näkyvän markkinoilla vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lisää: VESA (LINKKI), tuotetietoa ja linkit (LINKKI) ja Cadencen VIP for DisplayPort (LINKKI) ja Annatechin tekninen artikkeli uudesta standardista verrattuna aiempaan (LINKKI) sekä Wikipedia-artikkeli (LINKKI).

Kuvituskuva: TE Connectivity

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/