Vaisala irtisanomassa Suomesta 40 työntekijää

Mittauslaitteita valmistavaa Vaisala aloittaa muutosneuvottelut Suomessa osassa Sää- ja ympäristöliiketoimintaansa. Alustavan arvion mukaan muutosneuvottelut voivat johtaa enintään 40 työtehtävän päättymiseen.

Vaisalan mukaan yt-neuvottelujen piirissä on 291 henkilöä Suomesta. Kaikkiaan Vaisala työllistää runsaat 2 200 henkilöä, joista runsaat 1 400 Suomessa.

Yt-neuvotteluiden taustalla on yhtiön mukaan uudelleenorganisointi sää- ja ympäristömittauksissa. Tavoitteena on jatkaa kannattavuuden parantamista vakiintuneilla markkinoilla, kuten meteorologiassa, lentoliikenteessä ja teiden talvikunnossapidossa. Toisaalta tavoitteena on kasvattaa investointeja kasvualueille, kuten uusiutuvaan energiaan ja jatkuvaan tilausmyyntiin.

“Näiden neuvottelujen aloittaminen on ollut vaikea päätös, mutta välttämätöntä, jotta voimme jatkaa strategiamme toteuttamista Sää- ja ympäristöliiketoiminnassa”, sanoo Vaisalan Sää- ja ympäristöliiketoiminta-alueen johtaja Jarkko Sairanen.

Neuvottelujen odotetaan kestävän joulukuun puoliväliin saakka. Neuvottelut eivät koske yrityksen tiedotteen mukaan muita maita tai yksiköitä.

Kuvituskuva: Vaisala