Saksalainen Congatec on julkistanut neljä sulautettuihin virtualisointiratkaisuihin sopivaa COM-HPC Computer-on-Module -moduulia. Uutuuskortit perustuvat Intelin 14. sukupolven Core -suorittimiin (koodinimi Raptor Lake-S Refresh). Korteilla on valmistajan Hypervisor-ohjelmiston lisäksi laaja sulautettujen järjestelmien käyttöjärjestelmätuki.
Congatecin uusin COM HPC Size C COM-moduulien tärkeimpiä sovellusalueita ovat teollisuusautomaatio ja lääketieteellinen teknologia sekä erilaiset verkon Edge- ja muut verkkosovellukset. Uuutuuskortit perustuvat äskettäin ratifioituun COM-HPC 1.2 -spesifikaatioon.
Conga-HPC/cRLS tuotesarjan tietokonekortit edustavat laajennusta nykyisille yrityksen moduulimalleille, mutta tarjoavat uusien suorittimien ansiosta entistä enemmän prosessointitehoa. Intel Core i7-14700 -moduulit erottuvat neljällä ylimääräisellä E-ytimellä Intel Core i7-13700E -muunnelmiin verrattuna, mikä lisää suorituskykyä nyt yhteensä 20 ytimen ansiosta.
Toinen uusi ominaisuus on USB 3.2 Gen 2×2:n parannettu kaistanleveys jopa 20 gigabitillä sekunnissa. Uudet conga-HPC/cRLS Computer-on-Modules -moduulit ovat yhteensopivia myös olemassa olevien Raptor Lake-S:ään perustuvien moduulien kanssa..
COM-HPC Size C -malliset (120 mm x 160 mm) kortit sopivat sovellusalueille, joissa vaaditaan erityisesti moniytimistä ja monisäikeistä suorituskykyä, riittävästi välimuistia, muistikapasiteettia, kaistanleveyttä ja monipuolisia I/O-osuuksia, joita tarvitaan esimerkiksi tekoälyn (AI) ja koneoppimisen (ML) sekä muissa suorituskykyä kaipaavissa sovelluksissa.
Valmistaja tarjoaa korttien lisäksi laiteohjaimissa esikonfiguroidun reaaliaikaisen hypervisor-tekniikan. OEM-valmistajat voivat näin yhdistää helposti reaaliaikaisia ja ei-reaaliaikaisia kriittisiä sovelluksia rinnakkain yhteen x86 COM -moduuliin. Hypervisor on saatavana vakiona tai lisäyksenä myös pienempikokoisiin congatecin x86-pohjaisiin Computers-on-Modules (COM) -moduuleihin.
Congatecin Hypervisor tukee Windows 10 ja 11-käyttöjärjestelmiä sekä Linuxeissa Debiania ja Ubuntua ja VxWorksia, Xenomaita, TenAsys Intime distributed RTOS:a, QNX Neutrinoa sekä reaaliaikaista Linuxia.
Lisää: Congatec (LINKKI), conga-HPC/cRLS-kortit (LINKKI), Hypervisor (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI, kirjoita FINLAND hakuikkunaan!).