Sulautettua elektroniikkaa kehittävät näkevät uuden avoimen lähdekoodin RISC-V-suoritinalustan entistä kiinnostavampana. Nopeuttaakseen alueen kehitystä siruvalmistaja Microchip on esitellyt pienen kehitysalustan, joka yhdistää yrityksen ohjelmoitavan FPGA-piirin 64-bittisen RISC-V-arkkitehtuurin kanssa.
Microchipin uusi PolarFire SoC Discovery -kehityssarja lupaa tehdä RISC-V- ja FPGA-suunnittelusta aiempaa helpompaa. Vastaavia kaupallisia kehityssarjoja ja piirejäkin on vasta varsin rajoitetusti tarjolla.
Discovery Kit rakentuu Microchipin PolarFire MPFS095T SoC FPGA -järjestelmäpiirin ympärille, joka sisältää kaikkiaan neljä 64-bittistä RISC-V Instruction Set Architecture (ISA) -arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä sekä 95 000 ohjelmoitavaa FPGA-logiikkaelementtiä.
Kortti tukee yrityksen omaa Mi-V-ekosysteemiä, mutta tarjoaa myös MikroBUS-laajennusmahdollisuuden muiden Click Board -korteille. Siinä on myös 40 nastan Raspberry Pi-liittimen ja MIPI-videoliitäntä. Laajennuskortteja voidaan ohjata I2C- ja SPI-protokollien kautta. Kortti myös gigabitin Ethernet-liitännän ja USB C-tason liitäntäportin.
Uutuus tukee Linux- ja reaaliaikaisia sovelluksia. Uutuuden avulla voidaan testata ja kokeilla kehittää sovellusohjelmistoa tai laiteohjelmia sekä tehdä virheenkorjausta. Mukana on myös sulautettu FP5-ohjelmoija FPGA-osan ohjelmointiin.
Uusi PolarFire SoC Discovery Kit -kehityspaketin hinta on noin 120 euroa ja se tulee tarjolle erityiseen opiskelijahintaan kuluvan vuoden toisella puoliskolla yhtiön pilottiohjelman kautta osana Microchip Academic -ohjelmaa.
Lisää: Microchip (LINKKI), PolarFire SoC Discovery Kit (LINKKI) ja komponenttijakelijat (LINKKI).