Jyväskylän digiturvallisuusmessut yhdistivät asiantuntijat

Jyväskylän digiturvallisuustapahtumassa kuultiin torstaina uusinya tietoa kolmella ohjelmalavalla ja esiteltiin käytännön tietoturvaratkaisuja. Näytteilleasettajina oli noin kolmekymmentä digiturvallisuusalan yritystä ja palveluntuottajaa sekä kyberalan koulutusta tarjoavat opinahjot.

Digiturvallisuus 2024 tapahtuman takana olivat Jyväskylän messujen, kaupungin lisäksi yliopisto ja ammattikorkeakoulu, kyberosaamiskeskus FICEC ja Digi- ja väestötietovirasto. Toista kertaa järjestetyn digiturvallisuusmessujen ohjelmassa kuultiin ajankohtaisista aiheista aina tekoälystä uusimpiin tietoturvasäädöksiin.

 

Puhujina olivat Kokoomuksen kansanedustaja ja Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori ja turvallisuusasiantuntija Jarno Limnéll, Kyberala ry:n eli Finnish Information Security Clusterin (FISC) toiminnanjohtaja Peter Sund sekä tietoyhteiskunnan ja tietoturvan asiantuntija-kirjailija Petteri Järvinen.

Tapahtumassa esiintyivät myös kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtaja Jarkko Saarimäki sekä Amazon Web Services Security Specialist Solutions Architect Markku Kaskenmaa. Lisäksi Jyväskylän yliopistosta ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta oli useita edustajia kertomassa digiturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutustoiminnasta.

Puhumassa olivat muun muassa Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tutkimusjohtaja ja ilma- ja kybersodankäynnin dosentti Martti Lehto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutin johtaja Tero Kokkonen, joka  esitteli Suomen kyberosaamiskeskuksen (FICEC) toimintaa. Apulaisprofessori Ian Oliver  Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnasta kertoi viimeisimmistä kyberturvallisuuden positiivisista vaikutuksista innovaatioihin.

Tapahtumassa kuultiin myös Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan lehtori Panu Moilasta, joka on tutkinut laajalti informaatiovaikuttamista ja -sodankäyntiä. Tapahtumassa myös yhden lavan ohjelmistosta vastasi kokonaisuudessaan Digi- ja väestötietovirasto, jossa viraston Vahti-pääsihteerinä toimiva Kimmo Rousku jakoi vinkkejä verkkorikollisuuden estämiseen.

Lisäksi kuultiin julkisen hallinnon digiturvan kehittämisestä, digiriskien kartoittamisesta, kyberturvallisuuden yleistilasta Suomessa, nuorten tietoverkkorikollisuuden ehkäisemisestä ja kyberturvallisuudesta osana huoltovarmuutta.

Lisää: Aiempi uutinen Digiturvallisuus24-tapahtumasta (LINKKI) Uusiteknologia.fi-sivustolla.

Kuva: Jyväskylän messut