Business Finlandille uusi pääjohtaja

Business Finlandin uudeksi pääjohtajaksi on nimitetty syyskuusta alkaen oikeustieteen kandidaatti, Master of Science, Lassi Noponen viideksi vuodeksi. Nykyinen pääjohtaja Nina Kopola jatkaa kautensa eli elokuun loppuun asti.

Lassi Noponen, Kuvat: Business Finland

Lassi Noponen on työskennellyt viime vuodesta alkaen perussuomalaisen elinkeinoministerin Rydmanin erityisavustajana. Vuosina 2010−2023 Noponen työskenteli johtotehtävissä Eagle Filters Group Oyj:ssä.

Tätä ennen hän toimi sopimusvalmistaja Incapin hallituksen puheenjohtajana ja perustajaosakkaana ja toimitusjohtajana Proventia Groupissa sekä osakkaana Evli Corporate Finance-yhtiössä. Ja ennen yrittäjäksi ryhtymistään hän työskenteli Nesteen asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Business Finland Oy:n pääjohtajan tehtävää haki määräaikaan mennessä 30 henkilöä. Valtioneuvosto teki nimityspäätöksen istunnossaan eilen torstaina. Vielä elokuuhun pääjohtajana jatkava Nina Kopola toimi aiemmin Suominen Oyj:n toimitusjohtajana vuosina 2011–2018. Kopola on valmistunut tekniikan lisensiaatiksi Åbo Akademista. Häntä edelsi Pekka Soini.

Innovaatiorahoituskeskus Business Finland on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, jonka tavoitteena on auttaa elinkeinoja uudistumaan ja kehittymään teknologian ja innovaatioiden keinoin, edistää kansainvälistä verkottumista sekä parantaa työelämän laatua. Taustalla on aiempi teknologian kehittämiskeskus Tekes ja Finpron yhdistyminen 2017.

Kuvat: Business Finland