Suomalaisvalmistajalta vauhdilla tehoakkupaketteja

Ylöjärvellä toimivalta Avant Powerin tuotantolinjalta on valmistunut jo viidessadas suuritehoinen akku valmistajan piensähkökuormaajiin. Teholuokan akkuja on valmistettu jo tuplamäärä alkuperäisiin suunnitelmiin nähden. Kesän jälkeen käyttöön on tulossa jo toinen tuotantolinja.

Avant Tecnon pienkuormaajatehtaan kyljessä toimivan Avant Powerin toiminta on ollut nopeaa. Yhtiö on pystynyt kehittämään kahdessa vuodessa sekä täysin uudenlaisen tuotteen että nostamaan muutamassa kuukaudessa niiden tuotannon huippuunsa.

Operatiivinen johtaja Mikko Piepponen, Avant Power Oy

”Akkutuotanto alkoi tämän vuoden helmikuussa, eli olemme tehneet 500 akkua noin viidessä ja puolessa kuukaudessa”, kehuu  Avant Powerin operatiivinen johtaja Mikko Piepponen. Uuden akkutehtaan valmistuskapasiteetti on kasvavassa toisella linjalla kesälomien jälkeen.

Avant-konsernissa päätettiin ryhtyä poikkeuksellisesti akkuvalmistukseen itse, koska maailmasta ei löytynyt yrityksen mukaan heille täydellisesti optimoituja akkuja.  Mukana on myös joukko alihankkijoita ja tiivis tuotantotiimi.

”Olemme kehittäneet valmistusmenetelmiä yhdessä alihankkijoiden kanssa, ja he ovat heittäytyneet aivan täysillä mukaan, vaikkeivät etukäteen tienneet, miten kaikki onnistuu”, Piepponen taustoittaa.

Se henki ja tekemisen meininki oli hänen mukaansa juuri sitä, mitä olimme hakeneet. Ja lopulta yhtiö onnistui valmistamaan tuplamäärän akkuja alkuperäiseen suunnitelmaan nähden.

Myös akkutehtaan omaa tiimiä operatiivinen johtaja luonnehtii ainutlaatuiseksi.  ”Tämä ei onnistuisi ilman hyvää tiimihenkeä. Pienikin tiimi voi olla erittäin vahva, kun se on osaava, joustava ja oikein omistautunut asialleen”, Piepponen kertoo.

Avant Power on pienkuormaajia valmistavan Avant Tecno Oy:n tytäryhtiö, jonka tehdas sijaitsee Ylöjärvellä, Tampereen kupeessa. Se valmistaa koneiden lisäksi suuritehoisia akkuja, jotka on suunniteltu erityisesti pienkuormaajiin.

Kuvat: Avant Power