Nvidian superlaskin ajoneuvotietokoneisiin

Aaeon on tuonut tarjolle uuden autotietokoneen Boxer-8658 AI, joka pohjautuu Nvidian Jetson Orin NX -laskentakorttiin. Uutuus sopii asennettavaksi ammattitason ajoneuvoihin tai erilaisiin IoT- ja videovalvontaratkaisuihin.

Taiwanilaisen Aaeonin Boxer-8658AI tarjoaa tekoälyn Nvidian Jetson Orin NX -laskennan lisäksi ARM:n ohjausprosessorin ja kahdeksan tai 16 gigatavua muistia. Laitteen käyttöjärjestelmänä on Linux Nvidian JetPack 5.0 tai 6.0 -versiona.

Yhteyksiin on tavallisen kahden gigabitin Ethernet-portin ohella kahdeksan sisäiseen kytkimeen liitettyä PoE-tehonsyöttö-ominaisuuksin varustettua gigabitin Ethernet-porttia. Muita liitäntöjä ovat HDMI, USB 3.2, CAN, RS232/422/485, 8 DIO-liitäntää sekä ääniulostulo.

 

Massamuistia varten laitteesta on 2,5 tuuman perinteinen SATA-asemapaikka, kolme M.2 laajennuspaikkaa sekä NVMe-tuki. Laiteessa on  kaksi SIM-korttipaikkaa ja se tukee myös satelliittipaikannusta (GNSS).

Boxer-8658AI on valmistajan mukaan rakennettu kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä ajatellen. Tuotteella on hankittu myös ajoneuvolaitteilta vaadittava E-Mark-sertifikaatti.

Laite täyttää MIL-STD-810G:n standardin iskun- ja tärinäkestävyyden osalta. Uutuus pystyy toimimaan ajoneuvon sisällä yleisimmillä tarjolla olevilla jännitteillä 9-36 volttiin. Sen sytytyksen viiveen päälle/pois -toiminnolla varmistaa myös laitteen vakaan  toiminnan. Lämpötila-alueella -15 °C – 60 °C.

Lisää: Aaeon (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), Nvidian Jetson Orin (LINKKI) ja Aeonin jakelijayhteydet (LINKKI, valitse Finland).