Latausyritys Kempower vähentää väkeään

Sähköautojen latauslaitteita valmistava Kempower kertoo aloittavansa muutosneuvottelut, joiden vaikutuksesta yhtiö arvioi globaalisti vähentävän kymmenen prosenttia tämänhetkisestä työvoimasta. Vähennyksistä suurin osa kohdistuu Suomeen, jossa yrityksellä on tehdas Lahdessa. Yhtiön toinen tehdas sijaitsee Yhdysvalloissa. Päivitetty tulos 26.7.2024.

Nopeasti kasvanut Kempower varoitti viikko sitten DC-pikalatausmarkkinoiden kysynnän olevan alhaisempaa kuin yritys oli aiemmin arvioinut.  Tänään yhtiö kertoi aloittavansa muutosneuvottelut määräaikaisista lomautuksista ja henkilöstövähennyksistä syksyn 2024 aikana.

Kempower hakee muutosneuvotteluiden kautta globaalisti kymmenen prosentin vähennystä tämänhetkisistä henkilötyövuosista. Työvoimasta  suurin osa kohdistuu kuitenkin Suomeen, jossa väkeä on 675 ja tytäryhtiöissä 232. Neuvotteluissa myös tilapäisiä lomautuksia ja muita keinoja arvioidaan sopeutumiskeinoina. Muutosneuvotteluilla tähdätään toteuttamaan säästöt määräaikaisina lomautuksina ja henkilöstövähennyksinä syksyn 2024 aikana.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

’’Nykyisessä markkinatilanteessa meidän on sopeutettava kustannuspohjaa organisaation tehokkuuden optimoimiseksi, ja meidän on toimittava nopeasti, jotta liiketoiminta saadaan jälleen kannattavaksi,” sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Lisäksi yritys hakee kannattavuuden parantamiseen liittyviä muitakin toimenpiteitä, jotka keskittyvät ulkoisiin kuluihin ja joiden tavoitteena on kääntää liiketoiminta kannattavaksi loppuvuoden 2024 aikana. Yhtiöllä on Lahden neljän tehtaan koosteen lisäksi uusi kesäkuussa vasta avattu tehdas Yhdysvalloissa Pohjois-Carolinassa.

Väenvähennyksen lisäksi yritys kertoo pyrkivänsä saamaan myös kymmenen miljoonan euron kustannussäästöt vuositasolla verrattuna kustannustasoon toisella vuosineljänneksellä vuonna 2024.

Taustalla heikko tulos – tehtaat valmiina

Kempowerin Toimitusjohtaja Tomi Ristimäen mukaan kuluvan  2024 toinen vuosineljännes oli heikko, sillä asiakkaiden DC-latausprojektit etenevät odotettua hitaammin. Heidän varastonsa ovat myös aiempaa täydempiä, eikä yhtoö saanut tarpeeksi tilauksia uusilta asiakkailta toisen vuosineljänneksen aikana.

Liikevaihto vuoden 2024 toiselle vuosineljännekselle oli 57,1 miljoonaa euroa ja operatiivinen liiketulos -8,5 miljoonaa euroa ja muutos nettorahavaroissa negatiivinen 25,1 miljoonaa euroa. Tämän johdosta yhtiö antoikin äsken negatiivisen tulosvaroituksen ja aloittaa myös tehtaiden toiminnan supistamisen.

Suunnitellut toimenpiteet sisältävät kaikkien ulkoisten kustannusten rajoittamisen sekä 10 prosentin vähennyksen tämänhetkisistä henkilötyövuosista maailmanlaajuisesti kohdistuen suurimmilta osin Suomeen. Lisäksi Kempower pyrkii parantamaan nettokäyttöpääomaansa ja pienentämään varastotasoja vuoden 2024 toisella puoliskolla.

Lisää: Aiemmat Kempoweria käsitelleet uutiset (LINKKI) ja uusin tulostiedote 1-6/2024 (LINKKI).

Kuvituskuva: Kempower, Lahden tehdas