Nokian Lumia nyt HMD-puhelimena – itse korjattavissa

Nokia-merkillä kännyköitä valmistava HMD on esitellyt omalla tuotemerkillä varustetun Skyline-retromallin, joka ulkoisesti muistuttaa Nokian ja Microsoftin viimeisimpiä Lumia-kännyköitä. Kyse on kuitenkin normaalista Android-kännykästä. Tosin iFixitin työkaluilla puhelimen näyttö ja akku liittimineen ovat käyttäjän vaihdettavissa.

Uuden HMD  Skyline-mallin muotoilussa on lainaa Nokian aiemmista Lumia-Windows-kännyköistä. Samalla yrityksen lyhyt HMD-nimi on muuttunut muotoon Human Mobile Devices! Samalla yritys panostaa entistä enemmän myös puhelimien korjattavuuteen yhdessä iFixit-yhtiön kanssa-

”Se on asettanut uuden riman korjattavuudelle, jonka on mahdollistanut se, että suunnittelutiimi huomioi laitteen korjattavuuden alusta alkaen. Yhtiön lähestymistapa laitteen purkamiseen ja kasaamiseen on jättimäinen harppaus eteenpäin’’, taustoittaa HMD:n kanssa yhteistyössä olevan iFixitin toimitusjohtaja Kyle Wiens.

HMD Skyline on ensimmäinen puhelin, jossa on niin sanottu Gen2-korjattavuus, mikä tarkoittaa sitä, että puhelimen korjaaminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Uuden puhelimen rakenteessa käytetään sisäistä ruuvikäyttöistä mekanismia, joka nopeuttaa purkamista.

Näytön lisäksi myös taipuneet latausportit, naarmuuntuneet takakannet ja tyhjentyneet akut ovat helposti vaihdettavissa. Yhtiön ensimmäinen korjattava puhelin oli Nokia G22.

Uutuudessa on Android-kännykkätekniikan lisäksi 108 megapikselin hybridi OIS-takakamera ja   50 megapikselin etukamerassa, jossa  on automaattitarkennus ja katseenseuranta. Puhelimessa on sisäänrakennettu ”selfie-ele”-toiminto, jonka ansiosta kuvattavan tarvitsee vain katsoa puhelimeen ja tehdä yksi kolmesta käsimerkistä kameran aktivoimiseksi. Lisäksi ns. Detox-tilan kautta voi laitteen ja sovellukset laittaa helposti pois päältä taukoja ajatellen.

Lisää: Aiemmat iFixit-korjausta käsitelleet uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja iFixit-korjaus (LINKKI).