Militaariluokan kannettavaan Intelin tekoälysuoritin

Taiwanilainen Getac on esitellyt kannettavan kestomikronsa S510, jossa on käytössä viimeisin Intelin pc-suoritin tekoälyominaisuuksin. Rankkoihin olosuhteisiin suunnitellussa kannettavassa on kirkas 15,6 tuuman näyttö ja myös nopeat muisti- ja liitäntäratkaisut helposti vaihdettavalla akkuratkaisulla.

Getac S510-kestomikron runko on toteutettu kierrätetyistä materiaaleista, mutta silti uutuus on sertifioitu kestävin militari-MIL-STD-810H- ja IP53-suojauksin. Valmistajan mukaan laite kestää pudotuksen lähes metristä ja sietää myös tärinää. Uutuus painaa erikoissuojauksista huolimatta vain 2,35 kiloa.

Kestokannettavan 15,6 tuuman TFT LCD-näyttö on kirkkaudeltaan 1 000 nittiä, tarkkuus 1920 x 1080 pikseliä ja hyödynnettävissä vaikeissakin valaistusolosuhteissa ja auringonvalossa erikoiskalvon avulla. Lisäksi laite voidaan räätälöidä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tarjolla on esimerkiksi Thunderbolt 4 -portti nopeampaan datansiirtoon, jopa 64 gigatavua uutta DDR5-muistia kahdeksan gigan sijaan sekä NVMe SSD-muistia 256 gigan sijaan jopa kaksi teratavua.

Muita vaihtoehtoja uutuuden virittämiseen ovat laserviivakoodinlukija, DVD-multiasema, toinen tallennusasema ja/tai Intelin perusgrafiikkaohjaimen sijaan Nvidian GeForce GTX 1650 4Gt sekä kapasitiivinen monikosketusnäyttö LumiBond. Liitäntöinä on vakiona langaton Wifi 6E ja Bluetooth 5.3 sekä valinnaisena kännykkäverkon 4G-LTE tai 5G Sub-6 -taajuuksin. Mukana on myös akun hot swap-vaihtotoiminto.

Kestokannettavassa voi olla Intelin PC-suorittimet Core Ultra 5- ja 7-sarjoista vauhditettuna Intelin AI Boost – NPU-osuudella.

Lisää: Getac (LINKKI) ja tuotetietoa S510-kannettavasta (LINKKI)