Teolliset tuuli- ja aurinkovoimalat yhteen

Suomen aurinkovoiman tuotanto kasvaa nopeasti tuulivoimalan rinnalla. Nyt niiden teollinen toiminta järjestyy yhteen tuulivoimateollisuuden kanssa Suomen uusiutuvat ry:n alle. Samalla kiinteistö- ja tonttikohtainen aurinkotuotanto jatkaa perinteisen Suomen aurinkoenergiayhdistys SARY:n nimen alla.

Suomen uusiutuvien Suomen Aurinkoenergiayhdistyksellä ja entisellä Tuulivoimayhdistyksellä on molemmilla pitkä historia suomalaisen uusiutuvan energian edunvalvonnassa. Esimerkiksi SARY on toiminut aurinkovoiman ajurina nyt jo 45 vuoden ajan tavoitteenaan tehdä ala tunnetuksi ja edistää kaikkia aurinkoenergiaan liittyviä kehittymismahdollisuuksia.

Ja tuulivoimayhdistys on toiminut alansa edunvalvojana yli 35 vuoden ajan ja ollut saattamassa teollista tuulivoimaa yhdeksi Suomen tämän hetken merkittävimmistä keinoista tuottaa uusiutuvaa energiaa.

Aurinkovoiman hyödyntäminen kasvaa kovaa vauhtia Suomessa. Samalla aurinkokennoteknologian nopea kehittyminen luo uusia mahdollisuuksia hyödyntää aurinkoa energiantuotannossa entistä tehokkaammin niin pien- kuin teollisessakin tuotannossa.

Teolliseen aurinkovoimaan liittyviä edunvalvonnallisia teemoja edistää jatkossa Suomen uusiutuvat ry yhdessä tuulivoimateollisuuden kanssa.

”Aurinko- ja tuulivoiman edunvalvonnassa on paljon synergioita, ja lisäksi jäsenkunnassamme on paljon yrityksiä, jotka toimivat kummankin parissa, ja tästä syytä toimintamme laajentaminen teollisen kokoluokan aurinkovoimaan oli meille luonnollista”, kiteyttää yhdistymisen taustoja Suomen uusiutuvien operatiivinen johtaja Heidi Paalatie.

Suomen uusiutuvat ry edustaa kotimaisen energiakentän kolmea suurinta uusiutuvan energian teollisuutta eli maatuulivoimaa, merituulivoimaa ja aurinkovoimaa. Yhdistyksen edunvalvontaan kuuluvat myös aurinko- tai tuulivoimahankkeiden yhteyteen rakennettavat energiavarastot. Tuulivoimayhdistyksenä vuonna 1988 perustetulla yhdistyksellä on yli 230 yritysjäsentä ja noin 160 henkilöjäsentä.

Lisää: Suomen uusiutuvat  ry  (LINKKI) eli entinen Tuulivoimayhdistys ja  Suomen aurinkovoimayhdistys SARY (LINKKI).

Kuvituskuva: Suomen voima, Hamina 2017