Google tuo Suomeen omat tekoälykännykät

Suomi on Applen ohella vahva Android-kännyköiden markkina, joten järjestelmä kehittäjä Google haluaa apajille. Yritys tuo tänään myyntiin Suomen markkinoille uuden Pixel 9 -puhelimensa. Aiemmin Googlen puhelimia on saanut Suomesta vain erävirallisia reittejä pitkin.

Giogle tuo Suomeen uuden Pixel 9 -mallin jälleenmyyjiensä kautta nyt myös virallisesti. Ensimmäisenä Pixel 9 -puhelimien myynnin aloittamisesta kertoivat Elisa ja Gigantti sivuillaan ja myöhemmin myös kivijalkakauppojen kautta.  Aiempia Googlen Pixel-malleja on saanut myös Gigantin lisäksi Verkkokauppa.comista.

Myynnin alettua Googlen tekoälyavustaja Geministä odotetaan Android-puhelimien arkikäytön tiennäyttäjää, joka sulautuu puhelimen kaikkiin toimintoihin. Pixel 9 -puhelinmalleissa on kolme eri kokoa ja mallia Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL ja Pixel 9 Fold.

”Tekoäly tarjoaa lukemattomia tapoja helpottaa arkea, esimerkiksi automatisoimalla päivittäisiä tehtäviä, parantamalla reaaliajassa valokuvia ja videoita, sekä räätälöimällä yksilöllisiä oppimis- ja ajanvietekokemuksia’’. kehuu Gigantin telecom-myyntipäällikkö, Jyri Helistö tulevaa uutuutta.

Google Pixel -puhelimia voi sanoa myös täydellisimmäksi Android-kokemukseksi, sillä laite, siru ja ohjelmisto tulevat samalta valmistajalta. Lisäksi Google on sitoutunut tukemaan laitteitaan päivityksillä seitsemän vuoden ajan. Siinä se tarjoaa parasta mitä alalla on korealaisen Samsungin ohella tarjottu markkinoilla.

”Lanseeraus tulee muuttamaan merkittävästi Suomen matkapuhelinmarkkinaa, kun tekoälyavusteisten puhelimien valikoima kasvaa. Ennakkokiinnostuneiden määrä on ylittänyt odotuksemme moninkertaisesti”, arvioi Elisan kuluttajien laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Olli-Pekka Nokkonen.

Kuva: Googlen Pixel 9 -uutuusmalli. Kuvan XL:n lisäksi tulee myös Pixel 9 Pro- ja Pixel 9 Fold -malli taitettavalla näytöllä.