Helkama luopuu kaapeliliiketoiminnasta

Helkama Emotor luopuu kaikesta kaapeliliiketoiminnasta myymällä tytäryhtiönsä Helkama Bica Oy:n koko osakekannan ruotsalaiselle pääomasijoittajalle Accent Equitylle ja toimivalle johdolle. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppasummaa julkisteta.

Helkama Bica Oy:n tehdas Kaarinassa.

Uusien omistajien voimin Helkama Bica jatkaa toimintaansa, mutta nimi tulee vaihtumaan vaikka toistaiseksi tuotteissa Helkama-nimi säilyy lisenssisopimuksella. Yrityksellä on kolme tehdasta, joista kaksi Suomessa Kaarinassa  (kuvassa oik.) ja Hangossa ja Aasian tehdas Shanghaissa.Lisäksi Hollannissa ja Bekgiassa on logistiikan palveluyhtiöt.

Helkama Bica on erikoistunut laiva-, telecom- ja teollisuuskaapelien valmistamiseen ja markkinointiin kotimaisille ja ulkomaisille asiakkaille. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 83 miljoonaa euroa ja sillä on 240 työntekijää.  Yrityksessä työntekijät jatkavat kaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä.

Kaupan jälkeen  Helkama Emotor jatkaa panostusta konsernin muiden yritysten, Helkama Veloxin, Adwatecin ja Helkama Comeback Bikesin kehittämiseen. Helkama Emotor jatkaa myös Helkama-Auton ja Helkama-Kiinteistöjen aktiivisena omistajana.

Kuvituskuva: Helkama Bican tehdas Kaarinassa.