Taajuusmuuttajayhtiö aloittaa yt-neuvottelut

Tanskalainen Danfoss on käynnistänyt Suomen yhtiöissään ylempiä toimihenkilöitä koskevat muutosneuvottelut. Ne  voivat johtaa enintään 60 henkilön vähennyksiin. Mukana ovat Suomen emoyhtiön lisäksi Drives, Editron, Power Solution.

Yhteistoimintaneuvottelujen taustalla ovat Danfoss-konsernin päivitetty globaali kasvustrategia ja toimintamalli, jonka pohjalta tavoitellaan organisaatiorakenteen yksinkertaistamista sekä tehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamista. Danfoss harkitsee ylemmille toimihenkilöille lisäksi enintään 90 päivän lomautuksia samoissa yhtiöissä.

Yhtiön Vaasan- ja Lappeenrannan-tehtaissa on myös käynnissä neuvottelut 90 päivän lomautuksista tehdastyöntekijöiden kanssa syksyn matalan tilauskannan vuoksi.

”Olemme sitoutuneet varmistamaan Danfossin kilpailukyvyn myös tulevaisuudessa. Jotta voimme vastata markkinoiden muutoksiin ja asiakkaidemme odotuksiin, meidän on jatkuvasti kehitettävä toimintaamme. Nämä suunnitellut muutokset ovat välttämättömiä, jotta voimme varmistaa pitkän aikavälin menestyksemme”, sanoo Danfossin Pohjois-Euroopan-alueen johtaja Kaj Väätäjä.

Työnantaja pyrkii minimoimaan muutosten vaikutukset työntekijöihin ja tarjoaa tukea koko prosessin ajan. Neuvottelujen piirissä on yli 800 ylempää toimihenkilöä, ja neuvottelut kestävät vähintään neljä viikkoa.

Suomessa Danfoss laajensi tuotantotoimintaan ostamalla vuonna 2014 vaalalaisyritys Vaconin taajuusmuuttajatoiminnot. Yrityksellä on edelleen tuotteita Vacon-nimellä.  Suomen yksiköissä oli alkuvuodesta noin 1200 henkilöä.  Emoyhtiön pääkonttori on Tanskan Nordborgissa, ja Suomen toimipisteet Helsingissä, Lappeenrannassa, Tampereella, Vaasassa ja Vantaalla.

Taajuusmuuttajia yritys valmistaa Vaasassa, johon pari vuotta sitten yritys avasi kokonaan uuden tuotantolinjan, jossa valmistuvat Euroopan markkinoille myös isommat  (90-250 kW) taajuusmuuttajat.