IoT-tekniikan tutkimukseen BARI-rahoitusta

Yhdysvaltalaisista ja suomalaisista tutkijoista koostuva ryhmä on valittu tutkimaan tieteellisiä peruskysymyksiä, jotka voivat mahdollistaa tulevaisuudessa vallankumouksellisia edistysaskeleita esineiden internetissä. Rahoituksen taustalla on Yhdysvaltojen ja Suomen tutkimusrahoitusaloite BARI (Bilateral Academic Research Initiative). 

Uusi tutkimushanke on Yhdysvaltain puolustusministeriön perustutkimustoimiston (OUSD (R&E) Basic Research Office) ja Suomen Akatemian yhdessä rahoittama. Hankkeen kautta tutkimusryhmät voivat yhdistää osaamistaan ja menetelmiään rohkeissa perustutkimushankkeissa.

Nyt rahoitettavassa tutkimushankkeessa pyritään vastaamaan esimerkiksi materiaalien ja laitteiden, verkkotekniikan ja sulautettujen järjestelmien sekä ihmisten vuorovaikutuksen peruskysymyksiin, jotka vaikuttavat tulevaisuuden viestintäjärjestelmien kehittämiseen.

Hanketta johtavat Aalto-ylipiston professori Sergei Tretiakov ja professori Andrea Alù New Yorkin yliopistosta (CUNY). Ryhmään kuuluu tutkijoita Helsingin yliopistosta ja Austinin yliopistosta Texasista.

Suomen Akatemia rahoittaa hankkeessa konsortion suomalaisia tutkijoita kolmella miljoonalla eurolla ja Yhdysvaltain puolustusministeriön alaisuudessa toimiva perustutkimustoimisto vastaavasti amerikkalaisia tutkijoita neljällä miljoonalla dollarilla.

Kuvituskuva: Shutterstock