Teholaseri heittää 4K-kuvan läheltä kankaalle

Samsung on esitellyt uudet laserpohjaiset videoprojektorinsa, jotka voidaan sijoittaa aivan kankaan vierelle. Erittäin lyhyen heittoetäisyyden ominaisuudet poistavat monimutkaisten asennusten tarpeen.  

Samsungin The Premiere 9 -mallissa käytetään yrityksen triple laser -tekniikka, joka parantaa väritarkkuutta ja kirkkautta. Molemmat uutuusmallit tarjoavat erittäin lyhyen heittoetäisyyden ominaisuudet ja korkean 4K-resoluution jopa 130 tuuman näytöillä. Uutuudet tulevat myyntiin syyskuun alusta alkaen vajaan neljän ja isompi vajaan kuuden tuhannen euron hintaan.

Samsungin  The Premiere HD-R10 oli ensimmäinen lähiprojektori jo vuonna 2021 (LINKKI).

Samsung esitteli ensimmäisen laserpohjaisen Premier-mallinsa jo 2021, mutta parantaakseen kuvanlaatua entisestään uudet The Premiere -projektorit on varustettu innovatiivisilla AI-kuvanparannustekniikoilla, kuten AI Upscaling- ja Vision Booster-ominaisuuksilla.

Laitteen AI Upscaling varmistaa yhtiön mukaan, että sisältö toistetaan 4K-tarkkuudella sen alkuperäisestä laadusta riippumatta, kun taas Vision Booster säätää automaattisesti kirkkautta ja kontrastia eri valaistusolosuhteissa optimaalisen kuvanlaadun saavuttamiseksi.

The Premiere 9- ja The Premiere 7 -projektorit kattavat 154 prosenttia ja 100 prosenttia DCI-P3-standardin mukaisesta väriskaalasta, ja molemmat mallit tukevat HDR10+-standardia, joka takaa selkeät kuvat jopa hieman kirkkaammissa ympäristöissä.  The Premiere 9 -projektorin enimmäiskirkkaus on 3 450 ISO-lumenia ja The Premiere 7 -projektorin 2 500 ISO-lumenia.

Laitteissa on sisäänrakennetut kaiuttimet Dolby Atmos-moodilla.  The Premiere 9 sisältää 40 watin 2.2.2-kanavaiset, myös ylöspäin suunnatut kaiuttimet, kun taas The Premiere 7 sisältää 30 watin 2.2-kanavaiset kaiuttimet, jotka luovat laajan, ympäröivän äänen.

The Premiere -projektoreissa on myös Samsung Tizen OS-käyttöjärjestelmään perustuva Home-osuus, joka tarjoaa suoratoistopalveluita, kuten Samsung TV Plus, Netflix, YouTube ja Amazon Prime Video.  Uudet The Premiere -projektorit tukevat myös pilvipelaamista eli sillä voidaan pelata monia pelejä suoraan televisiossa ilman ulkoista pelikonsolia.

Custom Ambient puolestaan tarjoaa myös yksilöllisiä kodinsisustuksia heijastamalla asuintilaan erilaisia widgetti-kuvioita. Käyttäjät voivat myös yhdistellä valokuvia, videoita ja widgettejä matkapuhelimensa SmartThings-sovelluksen kautta. Järjestelmä toimii myös  älykaiuttimena, jossa on handsfree-ääniohjaus ja useita musiikkisovelluksia. Käyttäjät voivat jakaa sisältöä älypuhelimistaan suurelle näytölle Tap View- ja Mirroring-toiminnoilla tai ohjata valmistajan muitakin älylaitteita kuten valoja, termostaatteja ja turvajärjestelmiä.

Lisää:  Samsung (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI).

Kuva: Samsung The Premiere 9

Päivitetty