Teollinen 4G‑reititin helpottaa integrointia rankkoihin olosuhteisiin

Taiwanilainen Advantech on esitellyt rankkojen olosuhteiden verkkojärjestelmiin uudet ICR-1600-sarjan 4G-reitittimet esimerkiksi M2M- ja IoT-sovelluksiin. Uutuudet soveltuvat käyttöön niin alhaisissa kuin korkeissa lämpötiloissa aina –40 °C:sta +75 °C:een asti. Tuotteiden metallirunko on IP30-luokitettu.

Taiwanilaisen Advantechin uuteen reitinsarjaan kuuluvat esimerkiksi ICR-1602, ICR-1642 ja ICR-1645, jotka mahdollistavat esimerkiksi Ethernet-laitteiden ja sarjaväylien suoran yhdistämisen nykyisiin 4G/LTE-verkkoihin. Sarjan laitteet ovat varustettu LTE Cat4 -moduulilla ja ne hyödyntää System-on-Module (SoM) suunnittelua, jossa yrityksen ICR-OS-käyttöjärjestemä on integroitu suoraan LTE-moduuliin.

Laitteet tukevat viittä Ethernet-liitäntää, RS232- ja RS485 -sarjaliikenneportteja, digitaalista I/O:ta (1 × DI, 1 × DO) sekä valinnaisesti myös Wi-Fi 5 (802.11ac) -toimintoja. SIM-korttipaikkoja on kaksi. Reitittimien käyttöjännitealue on 9–48 VDC. Lisävarusteisiin kuuluva DIN-asennuskisko puolestaan mahdollistaa tukevan asennuksen ohjauskaappeihin.

Uudet ICR-1600-sarjan tuotteet ovat myös saumattomasti integroitavissa WebAccess/DMP-yhteysohjelmistoon, joka on kehitetty valmistajan omien reitittimien ja IoT-yhdyskäytävien provisiointiin, seurantaan ja hallintaan. Käyttöjärjestelmänä on nettipohjainen ICR-OS.

Tukiohjelma tukee  valmistajan mukaan jaettuja ympäristöjä ja mahdollistaa käyttöoikeuksiin perustuvan käyttäjien valvonnan Yhteysohjelmisto takaa myös laitteiden suojatun Zero Touch -käyttöönoton ja ennakkoasetusten sekä asetusten määrittämistä käyttöönotettavien.  Turvaan kuuluvat tuki esimerkiksi HTTPS, SSH, VPN-tunnelointi ja erilaiset todennus- ja salausmenetelmät sekä automaattiset langattomat päivitykset ja vianmääritystoiminnot.

Lisää: Advantech Europe (LINKKI)