Huawei panostaa terveysmittauksiin – uusi järjestelmä

Kiinalaisvalmistaja Huawei tuo pian tarjolle uuden TruSense -mittausjärjestelmän ja moduulin tuleviin puettaviin älylaitteisiinsa. Tiedot eivät vielä kerro, onko mukana ollut myös yhtiön Suomen tutkimusyksiköt Helsingissä ja Tampereella. Ensimmäinen TruSense-laite on tulossa tarjolle  jo lähiviikkoina.

Huawei uusi TruSense-järjestelmä esiteltiin eilen yhtiön teknologiatilaisuudessa. Ratkaisu on yhtiön mukaan merkittävä virstanpylväs tieteeseen perustuvan terveys- ja kuntoiluteknologian tuomisessa käyttäjien saataville.  Uusi TruSense -konseptin luvataan perustuvan muun muassa tarkkuuteen, kattavuuteen, nopeuteen, joustavuuteen, avoimuuteen ja jatkuvaan kehitykseen.

”Tämä digitaalinen terveysinnovaatio auttaa käyttäjiä saavuttamaan terveellisemmän elämäntavan entistä helpommin”, mainosti tilaisuudessa Huawei Smart Wearable and Health Product Line -liiketoimintayksikön johtaja Rico Zhang.

Uuden Huawein Trusense-ratkaisun antureiden esityskalvo.

Uusi TruSense mittaa yli 60 terveys- ja kuntoiluindikaattoria, kattaen kehon kuusi pääjärjestelmää. Anturit seuraavat käyttäjän sykettä sekä autonomisen hermoston dataa. Näitä tietoja syötetään algoritmiin, joka tuottaa arvion käyttäjän hyvinvoinnista ja stressitasoista, auttaen käyttäjää saavuttamaan sekä hyvinvoivan kehon että mielen.

Yhtiö on panostanut viime aikoina merkittävästi uusimpaan optiikkaan, sähkötekniikkaan ja materiaalitieteisiin varmistaakseen elintoimintojen seurannan tarkkuuden ja nopeammat tulokset. Tavoitteena on ollut ratkaista mittausantureiden haasteet, jotka johtuvat esimerkiksi erilaisten ihonvärien, ranteen paksuuden ja sääolosuhteiden vaikutuksista.

Uusien innovaatioiden ansiosta esimerkiksi laitteiden sykkeen, veren happipitoisuuden (SpO2), verenpaineen ja muiden keskeisten tekijöiden mittaustarkkuus on saanut yrityksen mukaan jo alan arvostettujen toimijoiden hyväksynnän. Ensimmäiset TruSense -järjestelmällä varustetut tuotteet yhtiö lupaa myyntiin jo syyskuussa.

Ennakoissa on ollut uuden Watsch  5 GT-sarjan älykello, josta Youtubessa on esitetty ns. kiusoitteluvideo. Esityksessä oli käytössä samat mittausanturit kuin TruSense-tekniikkakalvoissakin.

TruSense järjestelmän joustavuus, avoimuus ja jatkuva kehitys tarjoavat yhtiön esittelyn mukaan muillekin tahoille mahdollisuuden osallistua terveys- ja kuntoiluteknologian tulevaisuuden rakentamiseen. Yhtiö kertoo tehneensä  yhteistyötä jo yli 150 kumppanin kanssa erilaisissa terveys- ja hyvinvointiratkaisuissa.

Alkuaan kiinalaisyhtiö tuli puettavien älylaitteiden markkinoille runsas kymmenen vuotta ja on tähän mennessä toimittanut yrityksen mukaan yli 150 miljoonaa laitetta ja saanut kerättyä yli 520 miljoonaa käyttäjää yrityksen Health-sovellukselleen, joka toimii myös joidenkin Honor-yhtiön äly- ja aktiivisuusrannekkeilla.

Älykelloissa kilpailijoita ja osin myös yhteistyökumppaneita alalla riittää esimerkiksi Samsungin Garminin, Polarin ja Suunnin lisäksi alueen mittausalgoritmeihin keskittyneistä yrityksistä. Yritys oli tutkimuslaitos IDC:n mukaan vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä maailman johtava ranteessa käytettävien älylaitteiden valmistaja.

Sen sijaan kännyköissä Yhdysvaltain teknologian lisensointikiellot ovat vieneet yhtiön markkinaosuutta. Kiinalaisyhtiö ehti nousta jopa vuoden 2018 toisella kvartaalilla maailman toiseksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi toimitettujen puhelinten kappalemäärissä mitattuna.

Kiinalaisyhtiöllä on kotimaansa lisäksi 15 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta eri puolilla maailmaa. Niitä on Suomen ja Ruotsin lisäksi Saksassa, Venäjällä, Intiassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö työllistää kaikkiaan maailmanlaajuisesti yli 195 000 henkilöä, joista yli 80 000 tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Päivitetty