Nokia kommentoi kauppahuhuja

Nokia julkisti eilen illalla pörssitiedotteen kommentoidakseen amerikkalaisen uutispalvelu Bloombergin markkinahuhusta johtuvaa osakkeensa kaupankäyntiä.  Uutispalvelun tietojen mukaan korealainen Samsung olisi kiinnostunut ostamaan Nokian kännykkäverkkojen toiminnot lähes 10 miljardilla dollarilla.

Nokialla julkaisi eilen tiedotteen, jonka mukaan sillä ei ole tiedotettavaa liittyen mediassa julkaistuun markkinahuhuun, eikä siihen liittyvää sisäpiiriprojektia. Tiedotteen mukaan matkapuhelinverkot on edelleen Nokialla strategisesti erittäin tärkeä ja ja yhtiö on sitoutunut sen menestykseen.

Matkapuhelinverkot on Nokian tiedotteen mukaan edistynyt tänä vuonna merkittävästi sekä kustannusrakenteensa alentamisessa että tuoteportfolionsa kilpailukyvyn varmistamisessa. Se on voittanut sopimuksia uusien asiakkaiden kanssa ja kasvattanut osuuttaan jo olemassa olevissa asiakkuuksissa.

Nokia kertoi myös keskittyvänsä nyt varmistamaan, että matkapuhelinverkot on hyvin asemoitunut tarjoamaan asiakkailleen alan parhaimpia verkkoja, investoimaan portfolioonsa ja luomaan lisäarvoa Nokian osakkeenomistajille.

Bloombergin jutun ja siitä tehtyjen jatkojuttujen mukaan Nokian kännykkäverkkojen arvo voisi olla lähes kymmenen miljardia dollaria eli noin yhdeksän miljardia euroa. Korealainen Samsung arvioitiin myös potentiaaliseksi ostajaksi, koska alan muut jätit kuten Ericsson ja Huawei eivät ole mahdollisia johtavan kilpailutilanteen takia.

Taustalla voi olla myös Nokia viime kuukausien toimet, jossa yritys kertoi ostavansa amerikkalaisen optisten verkkojen piiri- ja laitevalmistaja Infineran sekä Alcatel-taustaisten merikaapeleista luopumisen Ranskan valtion omistavalle yritykselle.

Amerikkalaisen osaajan Infineran osto nostaa Nokian markkina-asemaa alueen verkoissa erityisesti Pohjois-Amerikassa. Kauppa mahdollistaa myös nopeammin uusien tuotteiden ja ratkaisujen kehittämisen. Samalla markkinoilla voidaan olettaa, että Nokia keskittyi pelkästään uudenlaisiin optisiin verkkotekniikoihin.

 Lisää: Bloombergin uutisjuttu 29.8.2024 (LINKKI) ja Nokian pörssitiedote 29.8.2024 (LINKKI) sekä aiemmat Nokiaa käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: UT