Patria vahvistaa kyberosaamistaan liiketoimintaostolla

Puolustusteknologiayritys Patria kasvattaa kyberliiketoimintaansa ostamalla suomalaiselta F-Secure-nimellä tunnetulta WithSecurelta sen avointen lähteiden tiedonkeruuseen liittyvän tuotteen ja liiketoiminnan lokakuusta alkaen. WithSecure syntyi kuin F-Secure jaettiin kahteen osaan.

Patria ostaa tietoturvayhtiö WithSecurelta kyberliiketoimintaansa liittyvän avointen lähteiden tiedonkeruuseen liittyvän tuotteen ja liiketoiminnan. Kaupan myötä Patria avaa Ouluun uuden toimipisteen ja samalla kymmenen liiketoiminta-alueella työskentelevää WithSecuren asiantuntijaa siirtyy Patrian palvelukseen. Osapuolet eivät julkista yritysoston arvoa.

Patria suunnittelee jatkavansa hankittavan tuotealueen kehittämistä osana Battlefield and critical systems -tuoteperhettään. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa avointen lähteiden tiedonkeräämiseen ja analysointiin kehitetty järjestelmä Patria CRAWLR.

“Toimintavarmuus ja tietoturva kaikissa olosuhteissa ovat erityisen keskeisiä asioita, kun tehdään tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmiä turvallisuuskriittisille asiakkaille”, sanoo Patrian Suomen toiminnoista vastaava Jussi Järvinen. 

Oulussa on Elektrobitin ja muiden it-yhtiöiden kautta laajemminkin merkittävää puolustusalan teknologiaosaamista.  Siihen Partia tuo oman lisänsä, jota ovat esimerkiksi järjestelmät, joita turvallisuuskriittiset viranomaiset tarvitsevat operatiivisen toiminnan järjestämiseen.  Partian yrityskauppa on saanut Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hyväksynnän.

Patrian omistavat yhdessä Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patriaalla on Suomen toimipisteiden lisäksi toimintaa myös Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Konsernissa toimii yli 3 000 ammattilaista.

Kuvituskuva: Patrian security-toiminnot