Telia ja Digita aloittavat vähennykset

Teleoperaattori Telia käynnistää Suomen yksiköissä muutosohjelman, jonka tavoitteena on yksinkertaistaa yhtiön organisaatiota ja vähentää yli 600 työtehtävää. Myös antenniyritys Digitan kerrotaan aloittaneen tänään muutosneuvottelut ja väenvähennykset toiminnoissaan.

Telian muutosohjelman tavoitteena on uudistaa toimintamallia ja sopeuttaa kustannusrakennetta. Samalla tavoitteena on selkeyttää vastuita Telian maayhtiöiden ja konsernitoimintojen välillä. Tässä yhteydessä suunnitellaan muun muassa vastuiden siirtämistä Telian konsernitoiminnoista Suomen liiketoimintaorganisaatioon.

Ohjelman toteuttamiseksi Telia käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat lähes koko henkilöstöä Suomessa. Neuvottelujen piirissä on 3149 tehtävää. Nyt alkavat muutosneuvottelut voivat johtaa enintään 500 päättyvään tehtävään. Muutosten yhteydessä arvioidaan avautuvan noin 35–40 uutta tehtävää.  Kaikkiaan Suomessa arvioidaan Telian tiedotteen mukaan tänä vuonna vähenevän 635 tehtävää mukaan lukien ulkoiset konsultit.

Tänään aloitettiin muutosneuvottelut myös Suomen televisio- ja radioverkkoja operoivassa Digita Oy:ssa, Ne koskevat kaikkia yhtiön kenttäorganisaation työntekijöitä ja niiden tukitoimintoja, kertoo työntekijäpuolta edustava Pro tiedotteessaan. Yleisradiotoimintojen lisäksi yhtiön kenttäorganisaatio huoltaa ja ylläpitää lisäksi mobiili- ja viranomaisverkkoja.

Pron mukaan Digitan alustava arvio on, että kenttäorganisaatioon ja tukitoimintoihin kohdistuvat leikkaukset vaikuttavat yhteensä 80 työntekijään sisältäen työtehtävien muutokset ja irtisanomisuhan alla olevat henkilöt. Irtisanomisuhan alla on 50 työntekijää. Digitan muutosneuvotteluiden on määrä loppua lokakuun puolessa välissä.

”Suunnitellut sopeuttamistoimenpiteet eivät vaikuta Digitan kykyyn huolehtia huoltovarmuuteen liittyvistä velvoitteistaan. Digitalla säilyy edelleen osaava ja valtakunnallinen huolto- ja ylläpito-organisaatio”, sanoo Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen tiedotteessa.  Jatkossa kenttäorganisaatiomme pystyy hänen mukaansa keskittymään nykyistä paremmin omien verkkojemme ylläpitoon”.

Digitan muutosneuvotteluiden piirissä on kenttäorganisaation lisäksi lähes koko yrityksen henkilökunta muutamia liiketoimintayksikköjä lukuun ottamatta. Lopullisia päätöksiä henkilöstövähennyksistä ei tehdä ennen lakisääteisten muutosneuvottelujen päättymistä.

Lisää: Telian (LINKKI), Digitan (LINKKI) ja Pro-liiton (LINKKI) tiedotteet 4.9.2024.

Kuvituskuva: UT

Päivitetty 4.9.2024