Uusia osaajia Microsoftin datakeskuksiin – koulutus käynnistyy

Microsoft aloittaa Omnian ja Luksian kanssa uusien datakeskusosaajien kouluttamisen. Samalla alan osaajien tarjonta paranee laajemminkin Suomessa. Varsinkin kun Microsoftille on tulossa kolme uutta datakeskusta Espooseen, Kirkkonummelle ja Vihtiin.

Ammatilliset koulutuslaitokset Omnia ja Luksia ovat perustaneet Microsoftin kanssa datakeskusakatemian, joka tulee tarjoamaan 15 osaamispisteen opintokokonaisuuden jonkun muun tutkinnon oheen.

Akatemia on tarkoitettu osaksi tieto- ja viestintätekniikan, talotekniikan, sähkö- ja automaatioalan sekä logistiikan perustutkintoa. Siinäperehdytään datakeskustyöskentelyn alkeisiin ja syvennetään osaamista erilaisista keskuksen toiminnoista ja tehtävistä.

Datakeskusakatemian opinnot käynnistyvät ensi vuoden alkupuolella. Tavoitteena on koulutuksessa tiivistää yhteistyötä myös työelämän ja ammatillisten oppilaitosten välillä. Näin opiskelijat saavat käytännön kokemusta datakeskustyöstä.

Koulutuksen taustalla on uudet Microsoftille rakennettavat datakeskukset Espoossa, Kirkkonummella ja Vihdissä. Niiden rakentaminen alkaa syksyllä 2024.

Lisää: Omnian (LINKKI) ja Luksian datakeskuskoulutukset (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock