Leditekniikalla jättikokoinen näyttöseinä

Suomen messut panostaa näyttelytoiminnan lisäksi tulevaisuudessa entistä enemmän yleisötapahtumien, mutta myös isojen kokousten ja kongressien pitopaikaksi. Sitä varten tuodaan halleihin 5000 siirrettävä automaattikatsomon lisäksi maan suurin ledinäyttöseinä kokousosaan.

Jatkossa Helsingin messukeskuksen kokousasiakkaat voivat jatkossa nauttia videoesityksistä jättikokoisen ledinäyttöseinän kautta. Leveyttä ledipohjaisella näytöllä 23 metriä ja pinta-alaltaan yli sata neliömetriä.

Näytön leveys 23 metriä, koostuu kolmesta näytöstä, josta päätyosuuden koko 9.6 x 4,9 metriä ja tarkkuus 3840 x 1944 pikseliä sekö sivuseinien koot 6,7 x 4,9 metriä ja 2688 x 1944 pikseliä.  Messuille Samsungjn valmistaman led-seinän toteutti ja asensi Stuodiotec.

Suuren näytön ryydittämänä uusitun kongressiosan kapasiteetti yltää seminaarikäytössä 1100 kuulijalle ja juhlakäytössä 560 gaalavieraalle.

Kongressisalin muitakin asioita kuten ilmanvaihtoa on tehostettu, parannettu akustiikkaa ja valaistusta ja kamerakuvaamisen mahdollisuuksia.

Messukeskus on huomannut myös entisen Hartwall-areenan eli nykyisen venäläisomisteisen Helsinki-Hallin aiheuttaman puutteen tapahtumapaikkojen tarjonnassa pääkaupunkiseudulla.

Nyt messut haluaa tarjota lisää tapahtumakapasiteettia halleistaan siirrettävällä 5000 henkilön automaattikatsomolla. Se on tehnyt jo kuuden  miljoonan euron investointisuunnitelman, jonka mukaan uusien katsomototilojen pitäisi olla käytettävissä syyskuussa 2025.

Toteutuessaan laajennus tuo messuille käyttöön 12 joustavasti siirreltävän automaattikatsomoa, joka voidaan liittää nykyisten katsomotilojen viereen.  Lisää kapasiteettia saadaan 2500 irtotuolilla jonka ansiosta tiloihin voidaan toteuttaa jopa 6500–7500 paikan katsomokokonaisuus. Uudet katsomorakenteet tuovat laajentavat myös Helsingin Pasilassa sijaitsevan messukeskuksen isojen hallien 6 ja 7 käyttömahdollisuuksia.

Kongressi- ja katsomotilojen lisäksi messukeskus investoi hallien valo- ja äänitekniikkaan. Äänitekniikkaa aiotaan vahvistetaa palvelemaan esimerkiksi konsertteja. Lisäksi alliin 7 tulee ledivalaistus, jossa voimakkuutta ja värilämpötilaa pystytään säätämään joustavasti, joka helpottaa myös televisiolähetysten toteuttamista tiloissa.

Kuvat: Suomen messut