Valmet Automotiven akkutoiminnoille uusi nimi

Valmet Automotive kertoi äskettäin erottavansa akkuliiketoiminnan omaksi yhtiökseen autojen valmistus- ja suunnittelutoiminnoista. Uuden yrityksen nimeksi tulee Ioncor ja uusi visuaalinen ilme tulee käyttöön lokakuun alusta nettisivuineen.

Uudenkaupungin Valmet Automotive on saanut akkuliiketoimintansa osalta päätökseen yhtiöittämisen, jonka myötä eri liiketoimintalinjat itsenäistyvät taloudellisesti ja operatiivisesti. Esimerkiksi akkutoimintojen kasvustrategian ytimessä on skaalautuva ja modulaarinen akkujärjestelmien tuoteperhe. Akkutoimintojen bruttomyynti oli viime vuonna yli 1,2 miljardia euroa liikevaihdon ollessa yli 200 miljoonaa euroa.

Uudessa yrityksessä toimii jo nyt 1400 henkilöä Salossa, Turussa ja Uudessakaupungissa sekä Saksan  Bad Friedrichshallissa, Kirchardtissa. Münchenissä ja  Weihenbronnissa.

Uuden Ioncorin tavoitteena on tiedotteen mukaan kasvaa ja edelleen vahvistaa asemaansa laajentumalla useille henkilöautoteollisuuden ulkopuolisille toimialoille omilla akkujärjestelmätuotteillaan.

Uutta kasvua haetaan erityisesti raskaan ja joukkoliikenteen sekä esimerkiksi tavarankäsittelyssä, maataloudessa sekä rakennus-, kaivos- ja metsäteollisuudessa käytettävien työkoneiden sähköistymisestä.

Yleinen sähköistymistrendi tarjoaa lisäksi merkittäviä mahdollisuuksia akkuvalmistajalle myös monilla muilla teollisuuden aloilla. Uusi yritys haluaakin toimia kumppanina asiakkaan sähköistymisratkaisuissa tuotteiden koko elinkaaren ajan ja kattavat koko akkuliiketoiminnan arvoketjun tuotekehityksestä testaukseen ja sopimusvalmistukseen.

Uudella nimellä toimivan yrityksen toimitusjohtajana aloitti syyskuun alussa Roberts Abele ja marraskuussa aloittaa talousjohtajana Ville Jaakonsalo. Hallituksen puheenjohtaja toimii Jarkki Sairanen.

Yrityksen nettisivu on osoitteessa www.ioncor-batteries.com ja lisäksi yritykselle avautuvat sosiaalisen median kanavat LinkedIn-, Facebook-, YouTube ja Instagram-alustoille. Ioncor-nimi otetaan virallisesti käytöön lokakuun alusta.

Lisää: Ioncor (LINKKI), Valmet Automotive (LINKKI) ja aiemmat Valmet Automotiven ja sen akkutoimintoja käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvituskuva: Valmet Automotivella eli yhtiöitetyllä Ioncorilla on Suomen lisäksi useita toimipaikkoja Saksassa.