Oura hankki lisää mittausosaamista

Oululainen älysormusyritys Oura ostaa lisää osaamista hankkimalla aineenvaihdunnalliseen terveyteen erikoistuneen teknologiayhtiö Verin. Kaupalla myös merkittävä osa Verinin Human Engineering Health Oy:n tiimistä, mukaan lukien sen kolme perustajaa, siirtyy Ouran työntekijöiksi.

Verinin ohjelmisto pystyy tarjoamaan tietoa verensokerin tasosta metabolisesta eli aineenvaihdunnallisesta terveydestään kiinnostuneille. Mukana tulee myös verensokeritietoa keräävä olkapäähän kiinnitettävä anturiratkaisu.

Oululainen Ouran ’älysormus sai alkunsa unen seurannasta, mutta on laajentunut tukemaan uusimmissa versioissa myös sydän- ja verisuoniterveyden seuraamista ja erityisesti naisten terveyteen liittyviä ominaisuuksia.  ’’Aineenvaihdunta on tärkeä seuraava askel tässä kehityksessä’’, sanoo kauppatiedotteessa Ouran toimitusjohtaja  Tom Hale.

Hänen mukaansa Verin tiimin osaaminen tulee olemaan merkittävässä roolissa, kun tutkimme ja kehitämme uusia ominaisuuksia Ouralle. Tällä hetkellä Oura-sormus on itsenäinen tuote, mutta tulevaisuudessa oululaisyrityksen tarjoama voi toimitusjohtaja Tom Halen mukaan hyvinkin sisältää muitakin terveystietoa kerääviä laitteita ja antureita, kuten verensokeria mittaavia laitteita.

“Verin tiimin asiantuntemus vauhdittaa tätä visiota, vahvistaa tuotettamme ja avaa uusia mahdollisuuksia aineenvaihdunnallisen terveyden saralla’’,  taustoittaa Ourassa jatkavan Verinin nykyinen toimitusjohtaja Anttoni Aniebonam. Hän on myös yksiVerinin  perustajista.

Ensimmäisenä aineenvaihdunnallisen seurannan ominaisuutena Oura julkaisee tänä syksynä Meals-ominaisuuden. Uusi ominaisuus auttaa Oura-jäseniä ymmärtämään paremmin aterioinnin ajoituksen merkitystä kokonaisvaltaiseen terveyteen sekä seuraamaan esimerkiksi syömisen vaikutusta uneen, stressiin ja palautumiseen. Erillisenä Verin toiminta jatkuu vain vuoden 2024 loppuun.

Oura ilmoitti kesäkuussa ylittäneensä 2,5 miljoonan myydyn älysormuksen rajapyykin sekä tuplanneen jäsenmääränsä viimeisen vuoden aikana. Yrityksellää on Oulun lisäksi toipiisteet Helsingissä, San Franciscossa ja San Diegossa. Kaikkiaan Oura on kerännyt  yli 350 miljoonan dollarin rahoituksen, ja sen arvoksi ilmoitetaan 2,55 miljardia dollaria.

Lisää:  Verin (LINKKI) ja Oura (LINKKI).

Kuvituhttp://https//www.ouraring.comskuva: Oura