Kaksisuuntainen hakulaite toimii Iridium-satelliittien kautta

GPS-laitteista ja urheilukelloista paremmin tunnettu Garmin on tuonut tarjolle myös Iridium-satelliittien kautta toimivan inReach Messenger Plus SOS-laitteen. Uutuus tarjoaa paikannuksen lisäksi kaksisuuntaisen hälytysviestien ohella kuvien ja ääniviestien lähettämisen ja vastaanoton.

Garminin rankkoihin olosuhteisiin tarkoitettu inReach Messenger Plus on käyttäjille, jotka joutuvat liikkumaan matkapuhelinverkkojen ulkopuolella.  Uutuus tarjoaa käyttöön jopa viikkojen akunkeston ja on varustettu ohjelmistolla, jonka kautta voidaan kaksisuuntaisesti lähettää ja vastaanottaa ryhmätekstiviestejä, kuva- ja ääniviestejä sekä jakaa sijaintitietoja.

Kun laite on liitetty kännykän Garmin Messenger -sovellukseen, viestejä voi lähettää Wifi-yhteyden tai matkapuhelinverkon kautta silloin, kun sellainen on käytettävissä. Amerikkalaisen Iridium-satelliittiverkoston käyttöön tarvitaan palvelusopimuksen aktivoiminen. Lisäksi satelliittiyhteyksillä laitteen käyttö voi olla rajoitettua tai kiellettyä joillain alueilla.

Hätätilanteessa laite voi lähettää myös interaktiivisen SOS-viestin Garminin Response-keskukseen, jonka vuorokauden ympäri päivystävä henkilökunta koordinoi avunsaantia hätätilanteissa. Se voi jakaa myös kuva- ja ääniviestejä, joiden avulla auttajat saavat yksityiskohtaista tietoa tapahtumista.

Vähäisissä akkutilanteissa käytettävissä on myös nopea hätälataus, jolla tyhjään älypuhelimeen saa sen verran virtaa, että pystyy aktivoimaan SOS-viestin. Laitteen luvataan kestävän myös äärilämpötiloja. Se on IPX7-mukaisesti vesitiivis, joten se kestää altistusta vedelle ajoittain jopa metrin syvyyteen saakka puolen tunnin ajan.

Alkuaan kännykkäyhtiö Motorolan vuosikymmeniä sitten kehittämä Iridium-järjestelmä on edelleen toiminnassa. Tarjolla on 66 matalla lentävää LEO-tason satelliittia. Erityisesti Yhdysvaltain armeija on hyödyntänyt Iridiumia siviilisovellusten lisäksi.

Lisää: Garmin (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI) sekä Iridium-satelliittijärjestelmä (LINKKI) sekä Garminin vuoden 2022 tuoteuutinen Iridium-laitteesta. (LINKKI).