Make in Finland esittäytyy lokakuun Alihankinnassa

Tampereella lokakuun alussa järjestettävien Alihankinta-messujen uusin seminaaritarjonnan ohjelmakumppani on valmistavan teollisuuden innovaatiotoimija Dimecc. Yhteisö esittelee tapahtumassa uutta Make in Finland -ekosysteemiä. Messuilla on mukana myös lähes 50 elektroniikka-alan palveluyritystä.

Valmistavan teollisuuden tutkimusyhteisö Dimecc tulee toimii vetäjänä kesän alussa perustetussa uudessa Make in Finland -ekosysteemissä, jolla halutaan edistää teollisuuden kestävää ja älykästä tulevaisuutta Suomessa. Ekosysteemissä mukana olevat yritykset haluavat vaikuttaa laajasti alan kehitykseen, ja mukana onkin koko arvoketju suunnittelusta tuotantoon ja jakeluun asti.

Valmistava teollisuus tarvitsee vahvaa yhteistyötä, jatkuvaa uudistumista ja uusia innovaatioita, jotta voidaan menestyä myös globaalisti. ”Suomen kokoisessa maassa yrityksillä ei ole varaa pelkästään kilpailla keskenään. Yhteistyön avulla resurssien käyttöä voidaan optimoida ja osaamista jakaa yhteisen menestyksen eteen’’, toteaa Dimeccin ekosysteemijohtaja Clémentine Arpiainen.

Näin hänen mukaansa vahvistetaan kaikkien ekosysteemiin kuuluvien yritysten kilpailukykyä, mutta säilytetään kuitenkin terveen keskinäisen kilpailun hyödyt. Uuteen Make in Finland -ekosysteemiin voi tutustua tarkemmin lokakuussa Tampereen Alihankinta-messuilla. Ensimmäisen kerran Make in Finland on esillä messujen Heat-lavalla tiistaina 1.10  iltapäivällä.

Lisäksi aiheeseen pureudutaan myös keskiviikon 2.10 Alihankinnan Kestävä ja älykäs valmistus Suomessa -seminaarissa, jossa Make in Finlandin  perustajajäsenet Nokian, Wärtsilän ja Konecranesin johdolla kertovat mitä älykäs ja kestävä valmistaminen heidän näkökulmastaan tarkoittaa ja miksi ekosysteemitoiminnassa kannattaa olla mukana.

”Make in Finland -ekosysteemissä ollaan vahvasti Suomi-paita päällä. Mukana on paljon yrityksiä kaikkialta Suomesta ja ilmassa suurta innostusta’’, Dimeccin ekosysteemijohtaja Clémentine Arpiainen sanailee julkistustiedotteessa.

Messujen teemakyläksi nimetyssä B-halissa pureudutaan myös tekoälyllä tuottavuutta -teemaan. Hallin AI -lavan tavoitteena on tarjota valmistavan teollisuuden toimijoille erityisesti tuottavuuden lisääntymiseen sekä asiantuntijatyön tehokkuuden parantamiseen liittyviä näkökulmia.

Elektroniikkaa 48 yrityksellä

Alihankinnassa on pääosin kone- ja metallialan sopimusvalmistajia, mutta myös muiden materiaalien alihankkijoita elektroniikasta aina muovi- ja kumiteollisuuteen. Viime vuosina mukaan on tullut myös ICT ja sulautettuja kokonaisratkaisuja tarjoavia alihankkijoita.

Tällä kertaa alihankintamessuilla on mukana elektroniikka-alalta esimerkiksi piirilevyvalmistaja Aspocomp ja sopimusvalmistajista Note, Innokas, Kyrel, Crippi, Darekon, Ele-One, Tepcomp, Muurlan Elektroniikka. Komponenttijakelijoista mukana ovat Elgood, Future Electronics ja Perel. Kaikkiaan elektroniikan alueekseen ilmoittaa messuilla 48 yritystä.

Lisää: Alihankinta 2024 (LINKKI) ja Dimecc (LINKKI), Make in Finland (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n tapahtumalistaukset vuosille 2024-2025 (LINKKI)

Kuvituskuva: Make in Finland -ekosysteemissä on mukana myös moni Alihankinta-messujen osallistuja. Yksi niistä on Kyroskoskella toimiva elektroniikan sopimusvalmistaja Kyrel. Kuva: Tampereen messut / Alihankinta 2023

Päivitetty