Nopeita PCIe 4.0-väylän SSD-muisteja

Samsung laajentaa SSD-muistiensa tarjontaa uudella  PCIe 4.0 -tuetulla 990 EVO Plus SSD -versiolla, jonka pitäisi valmistajan mukaan tarjota yhden parhaista suorituskykynopeuksista. Mallistossa on yhden ja kahden gigan lisäksi neljän gigatavun versiot.

Samsung kertoo lisäävänsä SSD-tuotteidensa PCIe 4.0 – PCIe 4.0 x4 / 5.0 x2 NVMe 2.0 – väylätuen.  Uuden 990 EVO Plus SSD peräkkäislukunopeudet ovat Samsungin mukaan selvästi aiempia malleja paremmat eli 7 250 megatavua sekunnissa (Mt/s) ja peräkkäiskirjoitusnopeudet jopa 6 300 Mt/s.

Parantuneen suorituskyvyn takana on Samsungin 8. sukupolven V-NAND 3-bit TLC -muistipiirit, jotka valmistetaan viiden nanometrin tekniikalla. Lisäksi paketin nikkelipinnoitettu lämpösuoja minimoi ylikuumenemisen ja mahdollistaa paremman energiatehokkuuden. Moduulin koko on M.2 (2280).

Moduuleista suurimman eli 4 Tt:n mallin satunnaislukunopeus on 1 050 000 input/output-operaatiota sekunnissa (IOPS), ja satunnaiskirjoitusnopeus 1 400 000 IOPS. Suorituskyky on lähes DRAM-muistilla varustettujen SSD-tuotteiden veroinen, vaikka DRAM-välimuistia ei käytetäkään. Tiedonsalauksena on AES 256-bit Full Disk Encryption, TCG/Opal V2.0.

Uudet 990 EVO Plussat ovat varustettu Samsungin uudistetulla TurboWrite 2.0 -tekniikalla, joka maksimoi suorituskyvyn tarjoamalla korkean tiedostonsiirtonopeuden sekä vähemmän viivettä. Samsung Magician -ohjelmisto tarjoaa myös joukon optimointityökaluja, jotka parantavat toiminnallisuutta- Lisäksi se suojaa tietoja, valvoo aseman kuntoa ja mahdollistaa räätälöidyn optimoinnin.

Lisää: Samsung SSD (LINKKI)