Nato-hyväksyntä vauhdittaa salauslaitteiden myyntiä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt tamperelaisen Instan SafeLink -salausratkaisulle (versio 4.3.1) uuddet Naton ja EU:n salaustuotehyväksynnät. Kyseessä on myös laatuaan ensimmäiset Traficomin tekemä hyväksymisratkaisut Nato- ja EU-tyyppisille suojaustuotteille.

Hyväksynnät mahdollistavat Instan erilaisten SafeLink-salauslaitteiden käytön Euroopan unionin ja Naton tasoisen turvallisuusluokitellun aineiston siirron suojaamisessa. Saatu hyväksyntä kattaa sekä Instan SafeLink VPN gateway että SafeLink Lite -salaimet.

Niistä SafeLink on korkean turvallisuustason salausratkaisu tietoliikenteen suojaamiseen. Se kattaa kaikki kriittisten järjestelmien suojaamiseen liittyvät osa-alueet. Näitä ovat esimerkiksi vahvat kvanttiturvalliset salausalgoritmit, avainten turvallinen luonti ja siirto, vahva käyttäjätunnistus sekä salauslaitteen fyysinen suojaus.

Kuva: Insta Safelink VPN.

Instan SafeLink VPN-ratkaisulla on vuodesta 2012 alkaen ollut jo kansallinen lausunto vaatimusten täyttymisestä turvallisuusluokalle TL III eli luottamuksellinen -taso.

Natoon liittymisen jälkeen Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen NCSA-toiminto on toiminut Suomessa kansallisena salaustuotteiden hyväksyntäviranomaisena (CAA, Crypto Approval Authority).

’’Saadut tuotehyväksynnät ovat myös merkittävä tekijä kansainvälisten liiketoiminta-mahdollisuuksien avaamisessa. Kiinnostavana näemme erityisesti Nato-markkinan, joka on avautumassa Suomen Nato-jäsenyyden myötä’’, arvioi tuotteiden myyntimahdollisuuksia Mika Joutsenvirta, Instan verkkoturvaratkaisuista vastaava johtaja.

Hänen mukaansa yhtiön tavoitteena on saada SafeLink-salaimelle luottamauksellinen NATO-C-ja EU-C-hyväksynnät ja uusin korkeamman turvaluokan Insta SafeLink-salaimelle salattu NATO-S- hyväksyntä.

Lisää: Insta (LINKKI) ja SafeLink (LINKKI)

Kuva: Instan salaintuoteperheeseen kuuluvat  turvaluokkaan III asti hyväksytyt SafeLink (kuvassa) ja SafeLink Lite.