Nokia valmistautuu tulosjulkistukseen – puhdisti jo merikaapelibisnekset

Nokia valmistautuu parin viikon päästä tehtävään tulosjulkistukseensa. Yritys on päivittänyt menneet talouslukunsa, joissa ei ole mukana enää merikaapelitoimintoja. Kaupan kerrotaan toteutuvan joko kuluvan vuoden loppuun tai viimeistään ensi vuoden alkupuolella.

Nokia kertoi kesäkuun lopulla, että se on allekirjoittanut myyntioption Alcatel Submarine Networksin (ASN) myynnistä Ranskan valtiolle, jota edustaa Agence des participations de l’Etat (APE). Tehdyn myyntioptiosopimuksen mukaan ASN myydään 350 miljoonan euron arvolla, mutta lopullinen hinta riippuu ASN:n käyttöpääomasta ja nettovelasta kaupan toteutumisen hetkellä.

Myyntioption allekirjoituksen yhteydessä Nokia luokitteli ASN:n varat ja velat myytävänä oleviksi ja kirjasi 514 miljoonan euron arvonalentumistappion ASN:n nettovarojen arvostamisesta käypään arvoon myynnistä aiheutuvilla menoilla vähennettynä.

Myynti on edelleen ehdollinen relevanttien ASN:n ja Nokian työntekijöitä edustavien tahojen konsultoinnille sekä muille tavanomaisille kauppaa koskeville ehdoille ja viranomaisten hyväksynnille.   Nokian tavoitteena on, että kauppa saadaan toteutettua vuoden 2024 loppuun mennessä tai vuoden 2025 alkupuolella. Eilen Nokia päivitti jo aikaisempia vuosineljänneksiä koskevaa uudelleenluokiteltua taloudellista informaatiota.

Vuoden 2024 toisesta neljänneksestä lähtien Submarine Networks -liiketoiminto, joka  aiemmin raportoitiin osana Verkkoinfrastruktuuri-segmenttiä, esitetään jo lopetettuna toimintona. Seuraava Nokian kolmannen vuosineljänneksen ja tammi-syyskuun tulos julkistetaan osavuosikatsauksensa 17. lokakuutta 2024.

Lisää: Nokian päivitetyt taloustiedot (LINKKI).

Kuvituskuva: UT