Alihankinta2024: Epec palkittiin uudesta elektroniikkatehtaastaan

Tampereen Alihankinta-tapahtuman yhteydessä palkittiin eilen vuoden pääalihankkija ja alihankkija. Keskiviikkona oli vuorossa teollisuustunnustus-palkinto, jonka voitti Seinäjoelle elektroniikkatehtaan rakentanut Epec, jonka omistaa metsäkoneyhtiö Ponsse.

Epecin uusi kestävän kehityksen elektroniikkatehdasinvestointi on harvinaista herkkua Suomessa. Tehdas on merkittävä panostus elektroniikkavalmistuksen saralla arvioitiin laajemminkin. Vuoden teollisuusteko palkinto jaettiin nyt Alihankintamessujen yhteydessä neljättä kertaa.

Teollisuustunnustuksen vastaanottivat Epecin toimitusketjun johtaja Eeva Koskela ja toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila. Kuva: Mea Virpiö/Tampereen Messut.

”Elektroniikkatehtaita ei paljoa Suomesta löydy. Lisäksi on tärkeää koko suomalaisen teollisuuden kannalta, että Suomesta löytyy kyvykäs toimija, joka voi tehdä rauta- ja softaratkaisuja liikkuville työkoneille, kertoo valintaraadin jäsen, uudet teknologiat -kokonaisuuden johtaja Erkki Ahola Teknologiateollisuus ry:stä.

Epecin uusi tehdas on hänen mukaansa moderni kestävän kehityksen esimerkki. ”Tuotteet ovat kilpailukykyisiä ja volyymia pystytään skaalaamaan Suomen mittakaavassa – tässä on potentiaalia isoon kasvuun”, summaa Teknologiateollisuuden Ahola.

Kisassa Epecin lisäksi finalisteja olivat lasinjalostusteknologiayhtiö Glaston ja pienkuormaimia valmistava Avant Tecno.  Niistä tuomariston arvion mukaan esimerkiksi Avantin merkittävä panostus sähköistykseen muun muassa omalla akkupakettisuunnittelulla ja -tuotannolla voi toimia mallina muillekin.

Myös Glastonin automaation lisäys tasolasin karkaisun Autopilot-järjestelmään on iso työn tulos, joka antaa avaimia liiketoiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen.

Osto- ja logistiikkayhdistys Logy ry:n valitsi eilen jo messuilla päähankkijaksi tamperelainen äänieristettyjen puhelinkoppien ja työtilojen valmistaja Frameryn ja vuoden alihankkijaksi uoden ohutlevyosiin ja kevyisiin metallirakenteisiin erikoistuneelle porvoolaiselle Brione Oy:lle.

Tampereen Alihankinta jatkuu vielä huomiseen torstaihin asti Messu- ja Urheilukeskuksessa. Mukana on kaikkiaan yli tuhat näytteilleasettajaa ja seminaaritarjonnan teemana ’Tekoälyllä tuottavuutta’. Seuraavan kerran Alihankinta järjestetään vuoden päästä 30.9.–2.10.2025 teemalla ’Kilpailukykyä kestävästi’.

Lisää: Aiempi artikkeli Alihankkija-messuilta Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Aloituskuva: Kaikki teollisuustunnustus-kisan finalistit ja palkinnon jakajat.  Vasemmalta Riku Färm, liiketoimintajohtaja, Glaston, Eeva Koskela, toimitusketjun johtaja, Epec, Jyri Kylä-Kaila, toimitusjohtaja, Epec, Jari Käkelä, toimitusjohtaja, Avant Tecno, Jani Vilenius, teknologiajohtaja, Sandvik, Harri Ojala, toimitusjohtaja, Business Tampere, Sami Siurola, projektipäällikko, Alihankintamessut, Erkki Ahola, uudet teknologiat -kokonaisuuden johtaja, Teknologiateollisuus, ja Ella Laakio, projektiasiantuntija, Business Tampere. Kuva: Mea Virpiö/Tampereen Messut.