Rikkinäisen OLED-näytön tilalle halvempi LCD-näyttö

Kännyköiden näytönvaihdolle voi tulla runsaasti hintaa, jos vaihdettavana on Applen iPhone-puhelimien OLED-näyttöelementit. Nyt huoltoyritys Forum kertoo voivansa vaihtaa OLED:n tilalle myös edullisemman LCD-pohjaisen näytön.

Kännyköitä korjaavan Fonumin kuluttajatutkimuksen mukaan puolet suomalaisista jättää rikkinäisen puhelimen näytön korjaamatta hinnan takia.  Siksi yritys on ottanut tarjontaansa Applen iPhone-malleihin myös perustason LCD-näyttövaihtoehdon.

Hintaero OLED- ja LCD-elementtien osalta on yrityksen mukaan huomattava. Esimerkiksi iPhone 14 Pro Maxin OLED-näytön korjaaminen LCD-näytöllä voi olla Fonumin mukaan  jopa 330 euroa edullisempi kuin OLED-näytönvaihto. Nettisivulla näytönvaihdon hinnaksi kerrotaan noin 100-200 euroa hieman iPhone-mallista riippuen.

Toki LCD- ja OLED-näytöillä on myös käytännön teknisiä eroja, kuten OLED:n laajempi katselukulma, näytön kirkkaus ja akun virrankulutus. Hyvinä puolina OLED-näyttöissä on myös yksittäisten pikselien hallinta mahdollistaa syvemmät mustan sävyt sekä alhaisemman virrankulutus.

LCD-näytöissä taustavalo on puolestaan jatkuvasti päällä, mikä näkyy Forunimin mukaan hieman erilaisena kirkkaampana värintoistona. Siitä huolimatta Fonum on tuonut liikkeisiinsä myös LCD-testilaitteet, asiakas voi itse tutustua uuteen vaihtoehtoon ennen huoltopäätöstä. Lisää OLED/LCD-vaihdosta hintoineen (LINKKI).

Apple vapauttaa iPhone-korjaukset 

 Apple ilmoitti aikaisemmin keväällä, että se alkaa hyväksyä muitakin, kuin uusia alkuperäisiä varaosia iPhonen korjauksissa. Siksi Applen  iPhone korjausprosesseihin on  tullut Fonumin mukaan parannuksia ja uusia vaihtoehtoisia toimintamalleja. Lisää muutoksista voit lukea heidän nettisivultaan tietolähteiden linkkeineen (LINKKI).
Syksystä 2024 alkaen iOS 18-käyttöjärjestelmän myötä Fonumin uutisen mukaan itsenäiset puhelinhuoltoliikkeet ja yksityishenkilöt voivat hyödyntää korjaamisessa myös muita, kuin Applen uusia alkuperäisiä varaosia. Siitä on nyt esimerkkinä myös yrityksen itsensä aloittama OLED-näyttöjen korvaaminen  rikkoutumistilanteessa halvemmalla LCD-näyttöelementillä.

Kuva: Forum