Ouran älysormukseen lisää antureita

Suomalainen Oura on julkaissut neljännen sukupolven Ring 4 -älysormuksensa, johon on integroitu entistä useampia mittausantureita.  Kisa kuitenkin kovenee, sillä kiinalaismerkkien lisäksi tarjolle on tulossa myös Samsung isoilla markkinapanostuksillaan.

Uuden Oura Ring 4 -älysormuksen välikoimaa on uudistettu ja kokovalikoimaa laajennettu käyttäjien toiveiden mukaan. Siinä on käytetty myös uutta yrityksen omaa Smart Sensing -mittausteknologiaa, jossa  antureiden määrää on kasvatettu merkittävästi.

Sisäisen Litiumioni-akun kestoksi luvataan kahdeksan päivää. Käytössä on latausalusta USB-C-liitännällä.

Antureita on uudessa versiossa 18 kun aiemmin niitä oli kahdeksan. Samalla anturit pystyvät jakamaan aiempaa herkemmin signaaleja keskenään.  Uudet mittausanturit on upotettu aiempaa paremmin sormuksen sisälle, jotta se olisi entistä mukavamman käyttää.

Uusi sormus on valmistettu kokonaan titaanista, mikä tekee siitä valmistajansa mukaan entistä kestävämmän.  Suuremman anturimääränsä ja muotoilunsa ansiosta Oura Ring 4 on myös valmistajan mukaan markkinoiden tarkin ja mukavin älysormus.

Oura on uudistanut myös sormuksen käytössä tarvittavaa sovellusta. Sen pitäisi jatkossa olla entistä selkeämpi ja helpompi navigoida. Sovelluksen uudistukset tulevat myös aiemmille Ouran käyttäjille.

Ouran aiempien analyysiominaisuuksien lisäksi Ouran toimintoja on laajennettu. Nyt mukana julkaistaan esimerkiksi Meals-osuus aineenvaihdunnan seurantaan ja naisille oma sovellus hedelmällisyyden mittaamiseen arvioimaan raskauden todennäköisyyttä ja ovulaatiohetkeä.

Oululainen Oura on älysormusalueen näkyvin tekijä, jolla on Oulun lisäksi  on toimipisteet Oulussa, Helsingissä, San Franciscossa ja San Diegossa. Startupina yritys on kerännyt yli 350 miljoonan dollarin rahoituksen, ja sen arvo on 2,55 miljardia dollaria.

Lisää: Oura Ring (LINKKI) ja aiemmat älysormuksia käsitelleet uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Oura Ring