Scanfil ostaa kaksi EMS-tehdasta Aasiasta

Sievistä maailmalle ponnistanut elektroniikan sopimusvalmistaja Scanfil kiihdyttää strategiansa toteuttamista ja ostaa Aasiasta ja Tyynenmeren alueelta sopimusvalmistaja SRXGlobalin. Mukana tulee SMD-ladontalinjoilla varustetut tehtaat Malesian Johor Bahrusrasta ja  Australian Melbournesta.

Ostetut SRXGlobalin tehtaat ovat keskittyneet monimutkaisiin sekä matalan ja keskisuuren tuotantovolyymin tuotteisiin ja tunnettuihin kansainvälisiin asiakkaisiin. SRXGlobalin tehtaissa on yhteensä kahdeksan automatisoitua SMT-linjaa ja noin 300 työntekijää.

’’SRX:n hankinta on askel läsnäolomme vahvistamiseen Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä strategiamme toteuttakseen. Tämä tuo synergiaa hankintoihin, parantaa maantieteellistä hajauttamista ja vahvistaa asiakasportfoliotamme”, sanoo Scanfilin toimitusjohtaja Christophe Sut.

Scanfil ostaa SRXGlobalin 23,3 miljoonalla eurolla. Lisäksi myyjällä on oikeus yhteensä enintään 10,5 miljoonan euron  tulosperusteiseen lisäkauppahintaan. Lisäkauppahinta arvioidaan erikseen vuosien 2024 ja 2025 taloudellisen tuloksen perusteella.

Kauppa ei vaikuta Scanfilin taloudellisiin näkymiin vuodelle 2024.  Scanfililin liikevaihto oli viime vuonna 902 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on ennestään jo yhdeksän tuotantolaitosta kolmella mantereella. Sievin lisäksi tehtaita on Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Puolassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

Kuvituskuva: Scanfil