Eaton palkkasi Suomen tehtaalleen yli 100 työntekijää lisää

UPS-valmistaja Eaton on palkannut viime vuoden lopulla käyttöönotettuun Vantaan uuteen tehtaaseen kasvavasti työntekijöitä. Kovan kasvun myötä yhtiön Suomen henkilöstömäärä lähenteleekin jo pian 500 työntekijää.

Eatonin uuden sähkönvarmistus- eli UPS-laitteita valmistavan tuotantolaitoksen avajaisia vietettiin Vantalla huhtikuussa 2024.  Keväällä 2024 Eatonin henkilöstömäärä oli yli 300 työntekijää. Puoli vuotta myöhemmin Eatonin Vantaan tehtaan henkilöstön kokonaismäärä on ylittänyt jo 475 henkilön rajapyykin, eikä pääluvun kasvu lopu vielä tähän.

”Kasvumme tulee olemaan hyvää lähivuosinakin ja rekrytoinnit jatkuvat. Suurimmat haasteemme liittyvät kasvun hallintaan, ja siihen miten nostamme kapasiteettiamme hallitusti. Myös tuotantolaitoksen laajennus tulee ajankohtaiseksi lähivuosina”, kertoo toimitusjohtaja Petri Koskinen.

Lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa sijaitseva tuotantolaitos toimii Eaton Critical Power Solutions -yksikön Euroopan datakeskusosaamisen keskittymänä. Pinta-alaa uudella tuotantolaitoksella on 16 500 neliömetriä. Saman katon alla toimivat kehitys- ja tutkimustoiminta, tuotanto, varastot, myynti ja huolto.

’’Tulemme palkkaamaan alan ammattilaisia mm. tuotekehityksen, laadun ja tuotannon asiantuntija- ja insinööritiimeihin sekä tuotantoon ja huoltopalvelutiimiin”, sanoo Eatonin vanhempi HR-partneri Riikka Fagerström. ”Tuotannon kokoonpanijat koulutamme pitkälti itse, mutta meillä on myös kattava koulutustarjonta koko henkilöstöllemme”, Fagerström jatkaa.

Eatonin UPS-bisneksen kasvun takana on UPS-järjestelmien tarve on lisääntynyt erityisesti datakeskuksissa, liike- ja teollisuusrakennuksissa sekä terveydenhuollon ja meriteollisuuden käyttökohteissa. Eatonin Suomen yksikkö on kehittänyt ja valmistanut UPS-järjestelmiä yli 60 vuotta kun mukaan lasketaan Fiskarsilta  vuonna 1986 ostetut tehoelektroniikkatoiminnot.

Kuva: Eaton Vantaa