Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja vaihtuu

Suomalaisen teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtajaksi siirtyy marraskuun puolivälissä varatoimitusjohtaja Minna Helle. Nykyinen toimitusjohtaja Jaakko Hirvola jää eläkkeelle ensi vuoden helmikuussa.

Oikeustieteen kandidaatti Minna Helle aloitti Teknologiateollisuus ry:n työmarkkinajohtajana kesällä 2018. Hän siirtyi Teknologiateollisuuteen valtakunnansovittelijan tehtävästä ja vuonna 2021 hänet valitti Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtajaksi.

Teknologiateollisuus ry:n hallitus päätti Helteen valinnasta toimitusjohtajaksi tänään pidetyssä kokouksessaan. Pesti alkaa 11.11.2024 ja samalla nykyinen toimitusjohtaja Jaakko Hirvola jatkaa Teknologiateollisuuden palveluksessa vuoden 2025 helmikuun loppuun eli eläkkeelle siirtymiseen saakka.

’’Tarkoitukseni on kuitenkin jatkaa osa-aikaisesti itsenäisenä konsulttina ja näin edistää suomalaisten yritysten kasvua ja uudistumista’’, hän kertoo.

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Se vastaa puolet Suomen viennistä ja 65 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 330 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista.

Kuva: Minna Helle, Teknologiateollisuus ry