Elisa vahvistaa teollisuusyksikköään yritysostolla

Tietoliikenneoperaattori Elisa vahvistaa teollisuuden analysointitoimintojaan ostamalla jo aiemmin osaomistamansa italialaisen italialaisen sedApta Groupin lopunkin osakekannan. Genovalainen  sedApta on erikoistunut  valmistavan teollisuuden ohjelmistoratkaisuihin.

Genovassa pääkonttoria pitävä yritys työllistää yli 500 ammattilaista ja palvelee 1 500 asiakasta. Elisa on omistanut yrityksestä jo aiemmin 19 prosentin osuuden. Nyt sedAptasta tulee olennainen osa Elisa IndustrIQ:ia. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan lokakuun aikana.

Kaupan myötä Elisa IndustrIQ:nn ja sedAptan asiakkaille avautuu laajempi kansainvälinen palveluvalikoima ja vahvempi paikallinen tuki. Esimerkiksi Elisa IndustrIQ Finlandin varastonhallintajärjestelmä on jo lisätty osaksi sedAptan tarjontaa.

”Yhteistyömme viimeisten kolmen vuoden ajalta on osoittanut, että sedApta on meille erinomainen hankinta sekä liiketoiminnan että yrityskulttuurin näkökulmasta”, kehuu Henri Korpi, Elisan kansainvälisten digitaalisten palveluiden johtaja.

Kauppa toteuttaa myös Elisan kansainvälisten digitaalisten palveluiden strategiaa ja tuo IndustrIQ-yksikön toimintaan valmistavan teollisuuden asiakaskannassa Italiassa, Ranskassa ja Saksassa.  Viime vuoden sedAptan liikevaihto oli 49 miljoonaa euroa.

Lisää: Aiempi Elisan IndustrIQ (LINKKI) ja sedApta (LINKKI) sekä aiempi Elisan teollisuusyksikön yritysostouutinen (LINKKI).