Suomalaiseen akkujen testeriyritykseen merkittävä tekoälysijoittaja

Suomalainen akkujen älykkäitä tiedonkeruutekniikoita kehittävä CeLLife on nimittänyt hallituksen puheenjohtajaksi Tero Ojanperän. Hän on myös AMD:lle myydyn tekoälyritys Silo AI:n yksi perustajia. Ojanperä toimi pitkään Nokian teknologiajohdossa.

Tero Ojanperä, CeLLife

Ojanperä on tunnettu teknologiavisionääri ja uraauurtava yrittäjä, joka on myös toinen Euroopan suurimman yksityisen tekoälylaboratorion Silo AI:n perustajista. Tero toimii myös työelämäprofessorina Aalto-yliopistossa.

Uusimpana tekoälyä kehittänyt tekniikan tohtori Tero Ojanperä aloitti tamperelaisen CeLLifen hallituksen puheenjohtajana 9. syyskuuta 2024.

Hänen lisäkseen yritys on vahvistanut laajemmin hallitustaan maailmanlaajuisen aseman vahvistamiseksi.  Hallituksessa on aloittanut Nokialla ja Vaisalassa johtajana toimineen Paul Melinin, joka tulee keskittymään erityisesti patentteihin.

Lisäksi CELLifen hallitukseen on nimitetty yrityksen ankkurijoitusyhtiö Ventechin osakas  Tero Mennander, joka toimi aiemmin tänä vuonna yrityksen ankkurisjoittajana kahden miljoonan euron siemenrahoituskierroksella.

CeLLifen Battery Perfected Cloud -alusta mahdollistaa uudenlaisen tiedonkeruun akuista nopeasti ja tarjoaa tuhansia datapisteitä sekunneissa.  Ojanperän mukaan järjestelmä perustuu tarkkaan mittausteknologiaan ja pilvipohjaiseen tiedonkeruuseen.

CeLLifen järjestelmän mittauksista saatavaa akkudataa voidaan hyödyntää analyyseissä, jotka toimivat perustana raportoinnille, laadunvalvonnalle ja lopulta asiakkaan päätöksenteolle. Siitä saadaan tietoa akkujen koko elinkaaren ajalta: aina akkukennojen valmistuksesta huoltotoimenpiteisiin ja käytettyjen akkujen turvallisen sekä kustannustehokkaan uusiokäytön mahdollistamiseen.

Lisää: CELLife (LINKKI)

Kuvat: CELLife