Bittiumin tilauskanta kasvoi

Oululaisen Bittium kasvatti kolmannella neljänneksellä tilauskantaansa merkittävästi. Lisäksi liikevaihto kasvoi prosentin 14 miljoonaa euroon ja liiketulos sekä rahavirta paranivat edellisvuodesta. Sen sijaan väkeä oli vähemmän ja tuotekehityskulut laskivat edellisvuodesta.

Bittium siirtyi vuoden alusta segmenttipohjaiseen talousraportointiin, joita ovat konsernitoimintojen lisäksi turvallisuus eli  Defence & Security, terveyslaitteet Medical ja suunnittelupalveluiden tarjonta Engineering Services -nimikkeellä.

Yhtiön kiikevaihto kasvoi 4,9 prosenttia edellisvuodesta tammi-syyskuussa 52,0 miljoonaan euroon vaikka tuotepohjainen liikevaihto oli hieman viime vuotta pienempää heinä-syyskuussa 7,0 miljoonalla eurolla.

’’Vuoden kolmas neljännes oli odotuksien mukainen.  Liiketulos jatkoi paranemista toiminnan tehostamiseen ja kannattavuuden parantamiseen tehtyjen toimenpiteiden seurauksena’’, sanoi toimitusjohtaja Johan Westermarck.

Henkilöstön määrä oli nyt  selvästi viime vuotta pienempi eli 503 henkilöä. Myös tuotekehityskulut laskivat. Tammi-syyskuussa tuotekehitykseen pistettiin 10,6 miljoonaa euroa viime vuoden 15, miljoonan euron sijaan.

Palvelupohjainen liikevaihto oli hieman suurempi 7,0 miljoonaa euroalla ja se muodosti toisen puolen liikevaihdosta. Liiketulos oli -0,3 miljoonaa euroa kun se vuosi sitten oli -2,1 miljoonaa euroa.

Sen sijaan Bittiumin tilauskanta oli 39,4 miljoonaa euroa kun se vuosi sitten oli vain 21,3 miljoonaa euroa.

Lisää: Bittiumin tulosraportointi (LINKKI).

Kuvituskuva: Bittium

Päivitetty