Etteplan avaa Jyväskylään uuden testauslaboratorion

Teollisuuden konsulttiyritys Etteplan avaa uusitun testauslaboratorion Jyväskylän Aholaitaan. Panostuksen kautta testauslaboratorion pinta-ala ja testauskapasiteetti yli kaksinkertaistuvat aiempaan laboratorioon verrattuna. Laboratorio on tehty usean miljoonan euron investoinnit.

Laboratorioinvestointi parantaa Etteplanin kykyä palvella kone- ja muita yrityksiä entistä kattavammin ottaen huomioon laitteille asetetut vaatimukset ja kansainväliset säännökset sekä asiakastarpeet. Laboratorioon odotetaan tulevan testattavaa niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Testauslaboratoriossa on myös Pohjois-Euroopan suurimpiin lukeutuva mekaaninen täristin, jonka avulla voidaan tuotteen kuljetusten tai elinkaarensa kestävyyttä simuloida.

Laboratoriossa yritykset pystyvät testaamaan laajasti valmistamiaan laitteita ja esineitä EMC-testien lisäksi monin muidenkin testien kautta. Niihin lukeutuvat esimerkiksi laitteiden olosuhdetestaukset, antennitestaukset sekä tuoteturvallisuustestaukset.

”Testaus on olennainen osa tuotekehitystyötä, ja kansainväliset standardit ja säännökset asettavat jatkuvasti tiukempia vaatimuksia laitteille ”, toteaa Timo Kallinen, Etteplanin tuotetestauksen johtaja.

Elektromagneettisen yhteensopivuuden (EMC) ja radiotaajuuden (RF) testaustarpeet ovat kasvaneet ja tuotteet ovat kooltaan yhä isompia. Uudessa viiden metrin SAC-EMC-kammiossa testaukset voidaan tehdä vaivattomasti myös näille isommille esimerkiksi teollisuuden laitekaapeille.

”Aikaisemmin Suomessa on ollut kaupalliseen testaukseen saatavilla vain yksi kymmenen metrin kammio ja muutama kolmen metrin kammio’’, kertoo Kallinen kertoo. Niihin jonot ovat olleet asiakaskunnalle pitkiä, joten uusi kammio helpottanee  hänen mukaansa laajemminkin testaustarpeita.

Lisää: Aiempi uutinen tulevasta Jyväskylän testikeskuksen laajennuksesta (LINKKI)

Kuva: Oskari Paakki / Etteplan

Päivitetty