Nokian teknologia-ryhmän vetäjä jättää yhtiön

Eilen tuloksensa julkistanut Nokia kertoo teknologia-liiketoimintaryhmän johtaja Jenni Lukanderin jättävän vuoden vaihteessa yhtiön. Uuden johtajan hakuajaksi tehtävään on nimitetty Nokian Wireless Technologies -yksikön lisensointijohtaja Patrik Hammaren.

Nokiassa tapahtuu myös muitakin henkilövaihdoksia. Esimerkiksi Nokia on päättänyt jakaa viestintä- ja yhteiskuntasuhteet kahdeksi erilliseksi toiminnoksi, jotka ovat geopolitiikka ja yhteiskuntasuhteet sekä viestintä.

Tämän myötä yhtiö on nimittänyt Suomen entisen Yhdysvaltain-suurlähettilään Mikko Hautalan geopolitiikasta ja yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi (Chief Geopolitical and Government Relations Officer) ja johtoryhmän jäseneksi. Hänen asemapaikkansa on Espoo ja hän raportoi Pekka Lundmarkille.

Myös Nokian viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Melissa Schoeb jättää myös yhtiön ja sen johtoryhmän.  Uudeksi viestintäjohtajaksi (Chief Communications Officer) ja johtoryhmän jäseneksi on ylennetty Louise Fisk, joka aloittaa tehtävässään hetimiten.

Aikaisemmin Fisk on toiminut Nokialla viestinnästä- ja yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana. Ennen Nokialle siirtymistään hän on työskennellyt useissa johtotehtävissä esimerkiksi BAE Systems Applied Intelligencencellä ja Logicalla.

Uusi teknologia-ryhmän vetäjä hakuun

Teknologia-liiketoimintaryhmän johtaja Jenni Lukander jättää yhtiön 31.12.2024 alkaen ja eroaa samalla konsernin johtoryhmästä. Samalla kerrottiin, että langattoman yksikön Patrik Hammaren toimii tehtävässä uuden johtajan hakuun asti.