GenAI-tekoälystä tehoa ohjelmistokehitykseen – uusi hanke

Generatiivisen tekoälyn GenAI-työkalujen mahdollisuudesta parantaa ohjelmistokehittäjien tuottavuutta on keskusteltu viime vuodet laajasti, mutta konkreettinen näyttö on vielä vähäistä. Nyt teknologiayhtiö Reaktor on käynnistänyt Helsingin yliopiston kanssa hankkeen, jossa tutkitaan GenAI-työkalujen vaikutuksia laajasti oikeissa yrityksissä ja ohjelmistokehitysympäristöissä. Hankkeeseen haetaan nyt muitakin yrityksiä.

Reaktorin ja Helsingin yliopiston tutkimus kartoittaa, millaisia hyötyjä ja haasteita tekoälyä hyödyntävät työkalut tuovat erilaisiin ohjelmistokehitystiimeihin, joissa voi olla sekä kokeneita että vasta uraansa aloittavia kehittäjiä. Tutkimuksen tavoitteena on arvioida, miten tekoälyyn pohjautuvat työkalut vaikuttavat tuottavuuteen mutta myös työn laatuun ja kehittäjäkokemukseen.

Reaktorin ja Helsingin yliopiston tutkimuksessa arvioidaan GenAI-työkalujen, kuten GitHub Copilotin ja ChatGPT:n, vaikutuksia ohjelmistokehityksen tuottavuuteen tunnustettuja mittareita, kuten DORA-mittaristoa, käyttämällä. Tutkimus keskittyy yrityksiin, joiden ohjelmistokehitystiimit eivät ole vielä ottaneet käyttöön tekoälytyökaluja laajasti. Tämä avaa ainutlaatuisen mahdollisuuden mitata työkalujen vaikutuksia todellisessa ohjelmistokehitysympäristössä.

Osa tutkimuksesta mahdollistetaan Business Finlandin Reaktorille myöntämän rahoituksen avulla. Siksi ryhmä kutsuu mukaan yrityksiä, joissa työskentelee ohjelmistokehitystiimejä ja jotka ovat kiinnostuneita parantamaan ohjelmistokehityksen tuottavuutta tekoälyllä.

Lisää: Yhteistyöhanke ja kontaktit yrityksille (LINKKI)

Kuvituskuva: Reaktor