Sulautetusta tekniikasta tuli vuosikymmen sitten valtavirtaa , nyt samaan asemaan on nousemassa esineiden internet. Tässä todisteeksi parikymmentä kuvaa äskettäisiltä Nürnbergin Embedded World-messuilta.
Vuosi sitten esineiden internet oli esillä kaikissa isommissa messu- ja seminaaritapahtumissa. Nyt Embedded Worldissa oli myös runsaasti käytännön IoT:n piiri- ja ohjelmistoratkaisuja koealustoineen.
Nürnbergin sulautetun tapahtuma on kasvanut omalla alallaan Euroopan isoimmaksi. Tänä vuonna tapahtuma keräsi yli 30 000 kävijää ja esillä oli runsaat 900 näytteilleasettajaa. Suomestakin monen IoT-kehittäjäyrityksen väkeä vieraili Nürnbergissä.
Embedded World kasvattaa suosiotaan joka vuotisella näyttelytahdilla. Nyt kävijöitä oli useita tuhansia viime vuotta enemmän.
Nürnbergissä olivat mukana kaikki merkittävimmät mikro-ohjainvalmistajat, korttituotteiden ja kehitysohjelmien tekijät. Yksittäisistä aiheista puhuttivat IoT, tietoturva ja käytännön toteutukset. Aiheet olivat esillä myös tapahtuman yhteydessä järjestetyissä seminaareissa.
Kokosimme messujen tarjonnasta parinkymmenen kuvan kuvakavalkaadin. Osassa on mukana linkit, joiden avulla voit hakea lisää tietoa.
Nürnbergin messujen Embedded Award -palkinnot
LAITTEET: Keolabsin IoTize-liitäntämoduuli (NFC, Wifi ja Bluetooth)
OHJELMISTOT: QNX:n OS for Safety -reaaliaikakäyttöjärjestelmä
TYÖKALUT : Göbel electronicin JEDOS-työkalu (JTAG Embedded Diagnostics OS).
Lisää palkituista yrityksistä (LINKKI)
Embedded World järjestetään seuraavan kerran Saksan Nürnbergissä 14-16.3.2017. Sitä ennen uusinta sulautettua ja IoT-tekniikaa esitellään Münchenin Electronica-messuilla marraskuussa.
Kuvat: Nürnberg Messe ja Uusiteknologia.fi
Päivitetty 9.3.2016 klo 17.00
Tietoturva puhutti Embedded World -tapahtumassa niin messuhalleissa kuin seminaareissakin. Keynote-puhujana oli virustorjuntayhtiön perustaja Eugene Kaspersky.
Advantech esitteli uuden pienikokoisen anturialustan yhteistyössä Armin, TI:n ja saksalaisten anturivalmistajien kanssa. Lue lisää (LINKKI).
Sulautettujen järjestelmien kehityksessä tarvitaan runsaasti erilaisia työkaluohjelmistoja. Ne myös kiinnostivat tapahtuman yhteydessä kävijöitä. Kuva Altiumin seminaariosastolta.
Cypressin matalatehoisella Bluetoothilla on Suomi-yhteys. BLE-rakenteen pohjana on Nokliassa kehitetty Wibree mesh-tyyppisiin verkkoihin.
Maximin pieni langaton anturimoduuli, jossa on myös toisella puolella aurinkokennot. Näin moduuli pysyy toimintakuntoisena pelkkää paristoyksikköä kauemmin.
Sulautettu elektroniikka kiinnostaa myös itsetekemiseen. Cypressin lisäksi myös Farnell Element 14 oli tuonut messuhalliin oman osaston elektroniikkalaitteiden rakentelusta kiinnostuneille. Maker-harrastus on samassa uutta nousua pienikokoisista ohjainkorteista.
Langattomuus on tuomassa uusia mittaustarpeita. Keysightin lisäksi Rohde & Schwarz esitteli tapahtumassa uuden oskilloskooppimallinsa (LINKKI) ja Tekronix toi julki uuden logonsa (LINKKI) . Kiinalainen Rigol oli paikalla uusilla jopa tuotekehitykseen sopivilla (LINKKI) DS-ykkösmalleillaan.
Microsoft ei ole jättämässä sulautettua tekniikkaa. Yritys tarjoaa uuteen IoT-maailmaan pilvipalveluitaan. Avuksi on otettu Windows kympin ja Raspberry-kortin lisäksi uusi Windos IoT-tuotemerkki (LINKKI) . Myös suoritinvalmistaja Intel on AMD:n kanssa aktiivisina ohjainpiireillään ja IoT-kehityskorteillaan.
Piirivalmistaja NXP kierrättää pitkin Eurooppaa suurikokoista jenkkirekkaa. Suomeen auto on tulossa 25. huhtikuuta. Tässä tarkempi Euroopan kiertolista (LINKKI) . (* Korjattu Suomen osuus 5.4.2016)
Jenkkirekassaan NXP esitteli piiritarjontansa lisäksi kymmenien asiakassovelluksia ja demolaitteita. Uuden NXP:n tausta on Philipsiin (NXP) ja Motorolan (Freescale) komponenttiyhtiöiden liittymisessä yhteen muutama vuosi sitten.
Nürnbergin messut valitsi messujen uutuustarjonnasta kiinnostavimmat tuotteet. Kuvassa laiteosuuden Embedded Award -palkintoa jakamassa Keolabsin toimitusjohtaja Michael Leplatoisille messujen Roland Fleck ja palkintolautakunnan vetäjä professori Matthias Sturm Keolabs.
Saksalainen Plastic Logic esitteli taipuisia EPD-näyttöelementtejään. Mustavalkonäytössä voi olla 16 eri harmaasävyä. Lisää yrityksen tuotesivulta (LINKKI)
Esineiden internetin tietoturva, testaaminen, todentaminen ja uudet protokollan olivat tapahtuman tärkeimpiä asioita. Samaa mieltä oli tapahtuman kongressitarjontaa ideoimassa ollut professori Matthias Sturm.
Renesas paketoi ruotsalaisen IAR:n työkalut Energy-ohjainpiiriensä kanssa. Yritys haluaa velotuksettomilla alkuvaiheen työkaluilla helpottaa toteutusten syntymistä. Kuva Renesasin Embedded World -lehdistötilaisuudesta. Lisää (LINKKI).
ST Microelectronicsilla oli esillä saksalaisen Semtechin LoRa-piireillä ryyditetty langaton IoT-kehitysalusta. Messuilla samaan piiriin luotti myös Microchip. Kerroimme hieman ennen messuja (LINKKI) Saksan Digimondon IoT-verkosta.
ST Microelectronicsin osastolla oli mikroaaltouuni testityökaluna. Uunin avulla esiteltiin uutuuspiirin normaalia parempaa toimintakäyrää lämmön noustessa.
Kanadalainen QNX jatkaa edelleen emoyhtiö Blackberryn vaikeuksista huolimatta. Osastolle oli tuotu täkyksi saksalaisen AMG:n varustama Mercedes Benz CLA, jolla esiteltiin kanadalaisyhtiön reaaliaikajärjestelmää.
Renesas järjesti opiskelijoille messuilla RC-autokisat. Autoja viritetiin ja ohjelmoitiin koko kisan ajan. Lisää aiheesta (LINKKI). ja videolta (LINKKI).
Microchip esitteli Nürnbergissä uuden version kosketusohjainpiireistään. Tosin nyt riittää pelkkä käden liike näytön edessä. Lisää uutisestamme (LINKKI)
Congatec julkisti messuilla uusia Intelin Atom-ohjainpiirillä toteutettuja korttituotteitaan. Niitä on tarjolla COM Express- ja Qseven-moduuleista Mini-ITX-emolevyyn asti. Lisää uutisestamme (LINKKI).
Silicon Lab esitteli Embedded World -messuilla langattomat Gecko-piirinsä, jotka tukevat useita verkkotekniikoita. Lisää (LINKKI)
NXP on paketoinut tarvittavat elementit erittäin pieneen 17 x 14 x 1,7 millimetrin piirimoduuliin. Uutuus oli esillä messuhalliin ajetun jenkkirekan esittelytilassa. Lisää LINKKI.